Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Bilim ve Teknoloji Üniversitesini marka haline getireceklerini, mühendisler yetiştirerek savunma ve havacılık alanındaki açığı kapatacaklarını ve diğer üniversitelerdeki gibi öğrenci problemi yaşamayacaklarının altını çizdi.

MEHMET TIRPAN

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr . Mehmet Kul, Marka olan Üniversitelerin öğrenci problemi yaşamadığını gözlemlediklerini, Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin de Türkiye’deki sayılı Üniversiteler arasına girmesi ve markalaşması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Öğrenci problemi yaşanmaması için Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin farklı eğitimler vererek markalaşması gerektiğini aktaran Rektör Kul, “Yeni kurulan ve eski köklü üniversitelerde yaşanan öğrenci sorununu yaşamamak adına bizim vermiş olduğumuz eğitimler farklı olacak. Tercih edilen bir üniversite olacağız ve mühendisler yetiştireceğiz” dedi.

Kurulacak olan 6 fakültenin içerisinde bölümlerin de olacağını aktaran Rektör Kul, “Fakültelerin içerisindeki bölüm sayılarını artırmaya gayret göstereceğiz. Şuanda havacılık alanında müthiş bir açık var. Havacılıktan mezun olan mühendisler çok rahat iyi bir maaşla iş bulabiliyorlar. Bizde bu fakültemiz içerisindeki bölüm sayısını artıracağız. Savunmanın ihtiyaç duyduğu bölümleri açacağız. Savunma Teknolojileri ve Tarım Bilimlerinde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerinin başlaması açısından YÖK’e başvurularımız yaptık. Büyük ihtimalle başvurumuz olumlu sonuçlanacak. Şubat ayında yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizi almaya başlayacağız inşallah. Maalesef 3 büyük şehrin dışındaki illerdeki teknik bölümlere öğrencilerin tercihi çok az. Üniversitelerde mühendislik alanlarını artık öğrenciler tercih etmiyor. Öğrenciler büyük illerdeki Vakıf Üniversitelerini tercih ediyor. Biz sürdürülebilir üniversite olmamız için nitelikli öğrencinin gelebileceği bir üniversite olmamız için Üniversitenin de sıra dışı bir üniversite olması lazım. Yani mutlaka nitelikli bir üniversite olmalıyız. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden mezun olanların istihdam sıkıntısı yaşamaması lazım. Biz ithisas üniversitesi olduğumuzda lisans öğrencilerimizi almaya başladığımızda savunma kuruluşları ile birlikte sıra dışı bir eğitim programı oluşturacağız. Yani lisans eğitimindeki dersler emsallerinden farklı olacak. Bu programı oluşturuken de ASELSAN Ve ROKETSAN’da görev yapan arkadaşlarla birlikte oluşturacağız. Nitelikli mühendis yetiştirmeye çalışacağız. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra lisans öğrencisi almaya başladığımızda Fen Liselerine, Teknik Üniversitelere gideceğiz ve üniversitemizi tanıtacağız. Klasik üniversitelerin verdiği eğitimleri vermediğimizi söyleyeceğiz. Böylece marka üniversite değerini kazanacağız. Öğrenci problemi yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.