Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "yerinde karar" döneminin ardından Sivas’ta da Vali Salih Ayhan başkanlığında toplantı yapıldı.

Sivas’taki vaka sayısı ve alınacak tedbirler hakkında bilgiler paylaşan Vali Ayhan, salgın ile mücadelede yeni bir döneme girildiğini belirtti.

Sivas'ın, Kovid-19 risk haritasında orta risk (sarı) kategorisinde yer aldığını anımsatan Ayhan, Sivas’ta günlük vaka sayısının 20’nin altında olduğunu belirterek toplam pozitif vaka sayının 300’ün altında olduğunu söyledi.

Risk tablosunun 15 günde bir güncelleneceğini ve normalleşmenin anahtarının Sivaslıların ellerinde olduğunu aktaran Ayhan, “Şuan ki rakamlarımız bir önceki açıklanan oranların altında seyretmekte. Buda sevindirici, yüz güldürücü. Rakamları paylaşmamda bir sıkıntı yoktur. Bizim il genelindeki şuan evde izlenim, serviste yatan toplam pozitif vaka sayımız 300’ü geçmiyor. 50 civarında pozitif vakahastanede yatıyor, 220 civarında evde izlenim var. Yoğun bakım vesaire 300’ü geçmiyor. Dolayısıyla çok çok iyi bir rakam ama bunun bizi asla rehavete kaptırmaması gerekiyor. İnşallah bu tablolar 15 günde bir güncellenecek. Biz komşu illerde tabi bir risk durumu var. Oradaki iletişimi kontrol etmek zorundayız. Oralarda da çok büyük çalışmalar ve gayret var. Oralarda da renklerin normalleşeceğine bizde inanıyoruz. Bu topyekün milli bir görev, ülke genelinde mücadele yapılıyor. Biz il genelinde bütün kurumlarımızla iş birliği içerisinde rakamlar sıfırlamak en büyük gayretimiz. Yani şuan günlük vaka sayımız, 20’nin altında" ifadelerine kullandı.

 “NEREDE OLACAĞIMIZA İL OLARAK BİZLER KARAR VERECEĞİZ"

Çocukların okulları ile buluştuğunu, kapalı iş yerlerinin açıldığını anlatan Ayhan, bu mutluluğun sürdürülebilir olması için tedbirlerin ve denetimlerin devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:  "İl olarak bu tabloyu korumak hatta daha iyiye çevirmek birey olarak her birimizin sorumluluğunda. Yerinde karar dönemiyle nerede olacağımıza il olarak bizler karar vereceğiz. Aslında oldukça net bir dönem var önümüzde. Eğitimden iş hayatına her alanda normalleşebilmenin anahtarı şuandan sonra bizlerin elinde. Tüm vatandaşlarımız bu süreçte sorumlu davrandığı sürece çok daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Yaklaşık bir yıldır toplumumuzun her kesimi büyük bir fedakarlık gösteriyor. Esnafımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, güvenlik güçlerimiz, yaşlılarımız, ailelerimiz topyekûn bir seferberlik örneği gösterdiler. Riskten korunma tedbirlerinin tedaviden kat kat üstün bir değerde olduğunu yaşayarak öğrendik" şeklinde konuştu

Ayhan, kentte Kovid-19 aşılama çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, vali yardımcıları, İl Pandemi Kurulu üyeleri, esnaf temsilcileri ile Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden ilçe kaymakamları hazır bulundu. (İHA)