ADNAN HASAN FİŞENK

TOBB ile Milli Eğitim Bankalığı arasında 81 ilde 81 Meslek Lisesi protokolü imzalandığını aktaran Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “Sivas’taki proje okulumuz için 50 milyon lira devletimiz para harcadı. Çok güzel bir okul oldu. Tüccarın da işin içine girmesiyle daha fonksiyonel bir okul haline gelecek. Organize sanayimizde bulunan fabrikalara yönelik ihtiyaç karşılayacak bölümler açılarak eleman yetiştirilecek. Okulumuzun proje kurulu, yürütme kurulu başkanlığını da ben yapıyorum. Burs vereceğiz, laboratuvarlar yapacağız” dedi.

Sivas ile ilgili her zaman taşın altına elini koyduklarını ifade eden Eken, şunları kaydetti; “4 Eylül Sivas Kongresi’nin 100. yıl etkinliklerine Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm STK’lara örnek olacak nitelikte 5 tane büyük proje ile destek verdik. En büyük desteği veren STK olduk. Hayatta en kolay şey olan teşekkür etmektir. Odamız ve 8 Bin üyemiz bu kadar desteğe rağmen bir teşekkür aldı mı? Tabiî ki hayır. Söz konusu Sivas ise biz elimizi gövdemizi taşın altına koyarız. Kimseden destek, teşekkür beklemeden. Çünkü bu şehir bizim.  Demirağ OSB’nin teşvik kapsamına alınmasını bekliyoruz. Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının yıllardır yaptığı en büyük ve en önemli çalışma teşvik seferberliğidir. Seferberliği başlattık ve Valimiz, Belediye Başkanımız, Vekillerimiz, Bakanımız yanımızdaydı ve destek verdi, çalıştı. TOBB Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, beni Cumhurbaşkanımız ile görüştürdü ve dosyamızı kendisine verdik. Bu konuda TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da Sivas mitinginde teşviklerin müjdesini verdi. Cumhurbaşkanımız kararnameyi imzalayacak ve yatırımcılarımızı getirmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

“EKONOMİMİZ CANLANACAK”

Teşvikle birlikte ilin ekonomisinin canlanacağını aktaran Başkan Eken, “İnşallah teşvikle yatırımcılarımız gelecek, ekonomimiz canlanacak. Demirağ Organize’de 40 bin istihdam hedefimiz var. Birinci Organize’de çok fazla boş parselimiz kalmadı. İnşallah boş yerlere de tekstil firmalarını yerleştireceğiz. Sivas orta noktada bulunuyor, güvenilir liman. Demirağ’ın içinden ray sistemi geçecek. Mallar direkt limana gidecek. Seyfebeli projemiz var. Hayal ettiğimiz zaman 3-5 yıl içerisinde bunlar hayata geçerse Sivas’ta çok şey değişecek.  Valimiz Sivas’a ilk geldiğinde bir toplantı yaptık ve Sivas için 3 hususun önemini belirledik. Neydi bunlar? Tarım, sanayi ve turizm. Sanayi kısmını valilik, belediye ve TSO ile birlikte halledeceğiz. Turizm konusunda çok güzel cevherlerimiz var. Bugüne kadar bunları yeteri kadar tanıtmamışız. Şimdi elbirliğiyle, bütün STK’larımızla, sağ-sol parti ayrımı olmadan bütün hemşehrilerimiz  hep beraber bu memleketin geleceği için turizmi için ne yapılması gerekiyorsa masaya oturacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Birlik ve beraberlik olmazsa her birimiz ‘Biz yaptık oldu’ dersek geçmişe baktığımızda bunun olumsuz sonuçlarının örnekleri var. Biz geleceğe adım atacağız. Birlik  ve beraberlik içerisinde yapacağız bunları. Sivas turizmde de inşallah hak ettiği yere gelecek.”