HANİFE KANAT

Sivas'ta Nevruz çoşkuyla ve sevinçle kutlandı. Yumurta tokuşturan il protokolü daha sonra demir döverek nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Programda konuşma yapan Vali Salih Ayhan, " Nevruz önemlidir, Türk kültüründe önemli bir yeri vardır. Toplumumuzda barış, kardeşlik ve hosşgörü gibi kutsal değerlerimiz vardır ve bu değerlerimize toplumumuzun hakim olmasında ortak kültürel bakışımızın önemi çok büyüktür. Bu değerlerden bir tanesi nevruzdur. Bolluğun bereketin ve bahar mevsiminin gelişinin müjdecisi nevruza ulaşmanın hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz." İfadelerini kullandı.

Nevruzun bolluğun ve beraketin bayramı olduğundan bahseden Ayhan; " Nevruz baharın bayramıdır ve özü budur. Nevruz kardeşliğin, sevginin, kalplerde yerşeren umutların bayramıdır. Bu kutlu günün topraktaki uyanışla birlikte kalplerimize sevgiyi, muhabbeti, birlikte yaşama iradesi veren bir gün olmasınıda rabbimden temenni ediyorum. Yüzyıllardır yakılan nevruz ateşiyle nevruzun gelişini kutlarken bu kutlamaların dostluğumuza, mutluluğa, bolluğa, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını temenni ediyorum. Nevruzumuz kutlu ve mübarek olsun." Diyerek konuşmasını sonlandırdı.