YÜKSEL MENEKŞE

SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın Sivas’ta konuştu. Aydın, hükümetin yönetimini eleştirerek, ‘’Ülkede nereye dokunsak ses geliyor kardeşim. Olması gereken yerden ses gelmiyor ama bu milletin millet olmaktan, bu ülkeyi güçlü yapacak işlerden nerede alan varsa orada bir arıza var. 15 yıl. Çoğumuzun yakından takip ettiği güncel yıllar. Son 15 yıl. Biz bu son 15 yıla kayıp 15 yıl diyoruz. Kayıp 15 yıl. Şöyle elimizi vicdanımıza koyacağız’’ dedi.

Aydın konuşmasının devamında, ‘’Bu 15 yılda ne oldu bu ülkede? Nereden nereye geldik? Küçük bir örnek verelim. Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta helal ürün satan marketler var. Helal ürün şarküteri. Bunla ilgili konferans yapıyoruz. Ne demek, nereye geldik? Biz  Fransa’da mı yaşıyoruz? Amerika’da mıyız, Kanada’da mıyız? Burası yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke. Bu da iyi bir şeymiş gibi takdim ediliyor.

Bizi parça parça bölük pörçük yaptılar. Nereye dokunsak elimizde kalıyor. Eğitim sistemimiz komedi, felç olmuş. Sayın Bakan da Sivaslıdır. İnsan olarak değerli ve kıymetli bir insandır. Diğer bakanlar gibi. Ama bu arkadaşlarımızın iş tutma iş becerme diye bir vizyonları yok. Yapamazlar, beceremezler. Yapamadılar, beceremediler. Biz 15 yıldır bu arkadaşların yola çıkarken nasıl çıktıklarını da biliyoruz, adımlarını da biliyoruz. Yapamazlar dedik, yapamadılar. O kadar çok konuşuyorlar ki düşünmeye fırsatları yok. Hep konuşuyorlar, her yerde her konu hakkında konuşuyorlar. Böyle bir idare olur mu?

15 yılda 5-6 tane yeni model getirdiler eğitimde. Yazıktır, günahtır. Neden? Her şeyi oya endekslemişler. Ne şekilde oy alabilirim mantığı var. Eğitim bitmiş. Dış politika. Hiç konuşmaya gerek yok. Halen bir kısım insanlar ekranlarda bu ülkenin dış politikası ile ilgili AK Parti lehinde cümleler sarf ediyor ya akıl mantık kabul etmez bunları normalde. Her taraftan dökülüyoruz. Şimdi elimizi vicdanımıza koyalım. Türkiye’nin kiminle münasebeti iyi. Amerika ile mi, AB ülkeleri ile mi, Rusya ile mi, Çin ile mi, Mısır ile mi, Irakla mı? Günlük değişiyor ama borsa gibi. Bugün iyi gibi görünen yarın kötü oluyor. Olmaz’’ dedi.