MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, İktidarın ve vekillerinin Sivaslıları artık oyalamaması ve insanlarla dalga geçmemesi gerektiğini söyledi.

YHT geldi gelecek diye 13 yıldır insanlarla adeta dalga geçildiğini savunan Başkan İnce, “2007 yılında ihalesi yapılan ve yıllar önce sürekli Sivas’a geleceği söylenen YHT bir türlü Sivas’a gelmedi. Sivas’a gelmesi 7 kez ertelenen ve en son 4 Eylül’de Ankara - Sivas arası seferlere başlayacağı açıklanan YHT ile ilgili söylemlerin yine altı boş çıktı. Hani hızlı tren geliyordu? Nerede? Geldi de biz mi göremedik. Artık Sivaslılarla dalga geçmeyi bırakın” dedi.

13 yıldır geldi gelecek diye sürekli seçim süreçlerinde vaatler veren iktidarın artık üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Başkan İnce, “Hızlı tren ülke için olması gereken bir proje. Sivas gibi göç veren geri kalmış iller için elzem bir proje. İktidar ilk açıkladığında tüm Sivaslılar olarak çok sevinmiştik. O zaman ne demişlerdi 2014’te Hızlı trenle Sivas’tan Ankara’ya 2 saatte gideceksiniz demişlerdi. Ne oldu 2015 oldu, 2016, oldu 2017 oldu, 2018 oldu 2019 oldu ve 2020 oldu halen hızlı tren gelmedi. En son dediler ki hızlı tren 4 Eylül’de seferlere başlayacak oda olmadı. Temeli 2008 yılında atılmasına rağmen 13 yıldır bitirilemeyen (Kırıkkale - Ankara arası hariç) Ankara-Sivas YHT hattının tamamlandığı gerekçesiyle Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül’de açılması beklenen hızlı tren seferlerimiz 7. kez ertelendi. Sivaslılar sürekli hayal kırıklığına uğratılıyor. Adeta insanlarla dalga geçiliyor. Deneme sürüşlerinin yapıldığı süreçte tam Sivaslılar bu sefer açılacak diyor sonra dönüyoruz bakıyoruz ortada yine birşey yok. Hani hızlı tren geliyordu? Nerede? İnsanlarla dalga geçmekten artık vazgeçin.  Yaşanan gecikmeler aynı zamanda ülkemizin ekonomisine de zarar veriyor. YHT ile ilgili bu kadar gecikmenin bu kadar hatanın nedenleri muhakkak sorgulanmalıdır. Verilen sözlerin tutulmamasını sorgulamamız bu şehirde yaşayan bizlerin en önemli sorumluluğudur. Bu durum artık mevcut hantal yapının değişmesi gerektiğini göstermektedir. Plansız programsız yapılan tüm projelerde YHT’de olduğu gibi aksaklıkların yaşanması kaçınılmazdır. Tüm bu yaşanan olumsuzlukların hesabını iktidar seçim döneminde verecektir. Sivas’tan sürekli oy olarak bu şehri cepte gibi gören siyasilere de Sivaslılar gereken cevabı sandıkta verecektir. İktidar olma yolunda yürüyen DEVA Partisi olarak her zaman haksızlığın karşısında durmaya kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.