15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonası devam ediyor. Tekvando Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonası Sivas da yapılıyor. 12-16 Temmuz tarihleri arasında yapılan şampiyonada bugün 3’üncü gün heyecanı yaşanacak. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda devam eden şampiyonada kadın ve erkek sporcular ortaya koydukları performanslarla nefesleri kesmeye devam ediyor.

KADIN VE ERKEKLER 8’ER SIKLETTE YER ALIYOR

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonasında kadın ve erkek sporcular 8’er sıklette yapılan müsabakalarda yer alıyorlar. Cuma günü başlayan müsabakalarda yer alan kadın ve erkek sporcular ortaya koydukları tempolarla beğeni topladı. 5 güne yayılan şampiyonada kilolarında müsabakalara çıkan sporcular karşılaşmalara başladıkları gün ise kategorilerindeki müsabakaları tamamlıyor. Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyaları ise yapılan törenlerle takdim ediliyor.

SİVAS’I DÖRT KULÜP TEMSİL EDİYOR

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonasında Sivas’ı 4 kulüpten sporcular temsil ediyor. Demirspor, Tempospor, Ülküspor ve Altın Yumruk Spor kulüplerinin kenti temsil ettiği Türkiye Şampiyonasında milli tekvandocu İklima Betül Karakuş’ta şampiyona yer alan sporcular arasında bulunuyor.

TEKNOLOJİNİN TÜM İMKÂNLARI KULLANILIYOR

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonasında teknolojinin tüm imkânlarının kullanıldığı görülüyor. Federasyon tarafından 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’na kurulan 10 kortta yapılan Türkiye Şampiyonasında sporcuların giydikleri korumalıklardan, maçların kamera ile kayıt altına alınmasına kadar her şeyin teknolojiye uygun şekilde olması tekvando federasyonunun teknolojiye verdiği önemi ortaya koyuyor.

TAHA AKGÜL SPOR SALONU’NDA 3’ÜNCÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sivas 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu, 3’üncü Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Açılışının ardından A milli erkek voleybol milli takımının Letonya ile oynadığı maça ev sahipliği yapan 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu, Okullararası Floor Curling, Minikler Eskrim Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yaptı. Salon Tekvando Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaparak 3’üncü önemli organizasyon sınavından geçiyor.

KADIN VE ERKEK HAKEMLER GÖREV YAPIYOR

Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonasında üst düzey hakemler görev yapıyor. 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’na kurulan 10 kortta yapılan müsabakalarda kadın ve erkek tekvando hakemleri görevler yapıyor. Her maçın farklı bir çekişmesinin olduğu karşılaşmalarda görev yapan kadın ve erkek hakemler yönetimleriyle beğeni topluyor.

İL MÜDÜRÜ TUNÇ: TEMPOLARI BEĞENDİK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Tekvando Türkiye Şampiyonasında sporcuların ortaya koydukları tempoları beğendiklerini söyledi. Yapılan karşılaşmalarda ortaya çıkan çekişmelerin kendisini mutlu ettiğini kaydeden Tunç, “ İl olarak önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyoruz. Şampiyonada yer alan sporcuların ortaya koydukları mücadeleler benden geçer not aldı. Şampiyonaya gösterilen katılım sevindirici, şampiyonda Sivaslı sporcularında yer alması beni ve ekibimizi daha fazla mutlu etti. Bu şampiyonanın Sivas’a verilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.