MEHMET TIRPAN

Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin Cazibe Merkezi ilan edilmesi ve Organize Sanayi Bölgesine ise ekstra bir destek vermemesi yatırımları durdurduğu öğrenildi. Sivas’ın tamamının Cazibe Merkezi İlan edilmesi noktasında sürekli girişimlerde bulunan bazı iş adamları 1. OSB’de yapacakları yatırımları yavaş yavaş iptal etmeye başladı. Hal böyle olunca 1. OSB’de yıllardır depo veya farklı amaçlarla kullanılan alanların sayısının yeniden artacağını gösteriyor. Haksız rekabetin oluşacağından dolayı yatırımlarını iptal ettiklerini belirten bazı iş adamları ise gelinen süreçte Demirağ OSB’ye yatırım yapmalarının daha avantajlı olacağını düşünüyor.

SİYASİLER VE BÜROKRATLAR DAHA DUYARLI OLMALI

Sadece Demirağ OSB’nin Cazibe Merkezi ilan edilmesinin ardından ikiye ayrılan iş adamları endişelerini sürekli gündeme getirerek gerek siyasilerle gerekse il bürokratları ile görüşmeler yapmaya devam ediyor. Ankara’ya da gidip gelen tüccarlar haklı taleplerini ileterek siyasilerden destek istedi. Siyasilerin Sivas’ın tamamının cazibe merkezi ilan edilmesi konusunda ilgili Bakanlık ve Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşerek kentte yaşanan sorunları net bir şekilde dile getirmesi bekleniyor. Yıllardır Sivas’ı arkasına alan iktidarın Sivas’a hak ettiği payı vermesi bekleniyor. Cumhurbaşkanına iletilen konunun biran önce netleşmesi de iş adamları açısından oldukça önem arz ediyor.

YATIRIMLAR DEMİRAĞ OSB’YE KAYACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

Sivas’ın tamamının Cazibe Merkezi ilan edilmemesi ile birlikte 1. OSB’ye yatırım yapmak olan tüccarlar yapacakları yatırımdan vazgeçerek Demirağ OSB’ye yatırım yapmayı planlıyor. OSB Bölgesinde uzun yıllardır faaliyet göstererek istihdam, üretim ve kentin gelişmesine katkı sağlayan iş adamları ise Cazibe Merkezinin faydalarından nasıl yararlanırım diye kara kara düşünüyor.

SİYASİ PARTİLERDEN VE BAZI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN AÇIKLAMALAR GELİYOR

Sivas’ın normal şartlarda 6. Bölge teşvik kapsamına alınması noktasında sözler verildiğini hatırlatan bazı siyasi partilerin il başkanları gelinen süreçte sadece Demirağ OSB’nin cazibe merkezi ilan edildiğini bu durumun iş dünyasında ikilik çıkardığını, Sivas’a yine hak ettiği desteğin verilmediğini savunmaya devam etti. Kentte üretim yapan ve yapacak olan tüm iş adamalarının desteklenmesi gerektiğine değinen siyasi partilerin il temsilcileri, AK Partili Sivas milletvekillerini göreve davet ederek iş dünyasındaki huzursuzluğun biran önce sonlandırılmasını istedi.