Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarında 10 bin kişilik yurdun Kredi Yurtlar Kurumuna devredilmesine ilişkin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İnşaat Emlak Daire Başkanlığı’nın talebi görüşüldü. Sivas Valisi Davut Gül’ün imzası ile meclisin gündemine 10 bin kişilik yurdun devri konusu oy birliği ile kabul edildi.

300 milyon TL bedelle alınacak olan 10 bin kişilik yurdun devri için ilk olarak protokol imzalanacak. Daha sonra yurtların, sosyal alanların ve diğer alanların devri yapılacak.

İl Genel Meclisi üyelerinin soruları üzerine maliyet ve kullanılan kredilerin faiz oranları hakkında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Ceyhan, Kredi Yurtlar Kurumu ile yapmış oldukları sözleşme gereği Sivas’ta 10 bin kişilik yurt yaptıklarını söyledi.

Yurdun tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Ceyhan, “Kredi Yurtlar Kurumuna 10 bin kişilik yurdu kiraya verecektik. Ancak Kredi Yurtlar Kurumu 10 bin kişilik yurdu satın alma talebinde bulundu. Satın alma ile ilgili KYK fiyat tespitinde bulundu. Ortaya çıkardıkları fiyatı bize bildirdi” dedi.

Bugüne kadar İller Bankasından 20 milyon kredi kullanıldığını açıklayan Ceyhan, “Yurt inşaatında genel olarak İl Özel İdaresinin kaynaklarını kullandık. Son ana kadar da kredi kullanmadık. Daha sonra kamu bankalarından da 50 bin TL kredi kullandık. Faiz giderlerimiz var. Kredi Yurtlar Kurumu hemen satın alma talebinde bulunduğu için fazla bir ödeme yapmadan devrini yapıp borçlarımızı ödeyeceğiz. 274 bin 657 metre kare arsanın üzerinde 8 yurt bloku, 4 adet sosyal tesis, 1 Nizamiye ve sosyal tesis var. Çok amaçlı kapalı saha var. 2 adet kapalı tenis kortu sahası mevcut. 6 Halı saha var. Kredi faizleri, inşaat ve diğer maliyetler dâhil toplamda biz 280 milyon TL para harcadık. 20 milyonda arazi bedeli var. 10 Bin kişilik yurdun bize toplam maliyeti 300 milyon TL. Biz 10 bin kişilik yurdun bize gerçek maliyetini çıkardık. İl Özel İdaresi olarak her hangi bir zararımız yok. Eğer yurdu devretmeseydik 48 milyon TL faiz ödemek zorunda kalacaktık.” ifadelerini kullandı.