SÜMEYRA DENİZ

Geçtiğimiz günlerde Malatya'da Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılması hemen hemen tüm kesimler tarafından kınandı.  Yaşanan olayın üzerine MHP Sivas İl Başkanlı Özkan Turan Navruz Sivas Cem Vakfını ziyaret etti.

 

MHP İl Başkanı Özkan Turan Navruz, “Ziyaretimizin amacı baskıyla olan ev işaretlemeleri ve bizimde yanlış olarak simgelerimizi kullanmalarından dolayı biz, birlik ve beraberlik mesajı vermek, destek olmak için geldik. Biz aynı ağacın kökleriyiz. Aynı ağacın dallarıyız.Bu dalları kimse kırmaya yeltenemeyecek. Hiç kimse bizim birliğimizi beraberliğimizi ve bir ve dir olma umudumuzu kıramayacak. Çünkü bizzat Hoca Ahmet Yesevi'den, Hacı Bektaşi Veli'den, Pir Sultan Abdallardan beslendik ve onların verdiği fikirler doğrultusunda bu coğrafyada yaşayacağız ve yaşamaya devam edecek.Türklerin askerleri gelmeden önce Hoca Ahmet Yesevi'nin Hacı Beştaşi Velilerin öğrencileri geldi ve buraları neşet etti. Bunların bilincinde olarak biz birlik ve beraberlik mesajı vermek için sizin yanınızda olduğumuzu ve bu birliğin beraberliğin bozulamayacağını bütün kamuoyuna bildirmek istiyoruz” dedi.

Alevi-Sünni meselesinin dışarıdan sürekli kaşındığını ifade eden Navruz, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Dışarıdan insanlar bunları yapıyorlar, dostluğumuzu, birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Komşuluğumuzu bozmaya çalışıyorlar. Buna el ele vererek omuz omuza fırsat vermeyeceğiz, vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Mustafa Arslanali ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok zor süreçten geçtiğimiz zamanlarda her zamanki gibi dışardan da karıştırmaya çalışanlar olduğu gibi sizlerin de bu süreçte hep destek verdiniz, zaten hep var oldunuz. Bize de Cem Vakfı şubesine de her zaman yanımızda oldunuz. Bunları da biliyoruz. Bundan dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Biz bu süreçleri aşacağız hep birlikte. Hep beraber oldukça bunun üstesinden geleceğiz. Bundan kimsenin de kuşkusu olmasın. Bu birlik beraberlikle olacak. Birlik beraberlikle aşılacak, aşılıyor da. Zaman zaman kaşıyorlar, kaşıyacaklar yarın yine olacak geçmişte de oldu ama bu oyunlara gelmeyeceğiz biz. Bize düşen bunlar” dedi.