Sümeyra DENİZ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Hedef Olma Hedefsiz Kalma" projesi kapsamında madde kullanımı ve bağımlılığıyla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkati çekmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hayata geçirilen Narkotim Eğitim Tırı, 25-29 Ekim tarihleri arasında  Sivas Kongre müzesi yanında gençlere bilgilendirme yapacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Firdevs Özarslan bilgilendirme konuşması yaptı. Özarslan, “ Uyuşturu il müzadelenin sağlanmasında birçok farklı kurumla koordineli çalışma ihtiyacı vardır.  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı başarılı operasyonlar ve çalışmalara ek olarak, halkımız ve kurumlarımızla iş birliği içerisinde hazırladığı çalışmalarla uyuşturucu ile mücadele de ki etkinliğini arttırarak devam etmektedir” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele tırının tanıtımına Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve il protokolünden önemli isimler katıldı.

Gençlerin ve çocukların uyuşturucudan muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Gül, Türkiye içte ve dışta terörle mücadele yapıyor terörle mücadele silahla olduğu gibi narkotik işlerle de oluyor ve terör örgütlerinin finans kaynaklarının önemli bir kısmı uyuşturucudan geliyor o açıdan mücadele gençlerimizi korumak olduğu gibi geleceğimizi vatanımızı milletimizi de korumaktır” dedi.