SEYİT ÖMER YILDIZ

Gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın ölüm yıl dönümleri nedeniyle Sivas Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından basın açıklaması yapılarak anıldı.

Dernek binasında açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Orhon;   “Uğur Mumcu Türk Basınının usta kalemi, iyi bir hukukçu olağan üstü bir araştırmacı yazar, Yeri doldurulamayan bir vatan sever, Laik, Demokrat, Atatürk ilke ve Devrimlerinin yılmaz savunucusu Yurt içinde ve yurt dışındaki Vurguncuların, Çıkarcıların, Yobazların her zaman karşısında olan canı pahasına da olsa, doğru bildiklerinden asla şaşmayan, Ülke çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutan Dürüst ve cesur insan Karanlık güçlerin karanlık işlerini aydınlatmaya çalışırken 24 Ocak 1993 yılında arabasına konulan bombanın patlaması sonucu ailesinin gözleri önünde hayatını kayıp etmiştir” dedi.

Aradan 27 yıl geçmesine rağmen hala faili meçhul cinayetler arasında olduğunu aktaran Orhon, “Bu durum ülkemizdeki insan hakları için çok kaygı vericidir. Karanlık güçler tarafından yargımız işletilmiyor. Davalar doğru sonuca ulaştırılamıyor. Faili meçhul cinayetler aydınlatılamıyor. Bu cinayetleri işleyenleri , işletenleri ve aydınlatmayanları nefretle kınıyor Demokrasi ve Devrim şehidimiz Uğur Mumcu’yu saygı ile anıyoruz. Güzel yurdumuzun zorlu dönemeçlerden geçtiği bu günlerde aydınlatılması gereken karanlık işler için Uğur Mumcu’yı çok arıyoruz. Vurulduk ey halkım unutma bizi diyen kıymetli Uğur Mumcu’yu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir Devrim şehidimiz daha var. Ali Gaffar Okkan Diyarbakır emniyet müdürlüğü yaptığı dönemde karanlık güçlerin hep karşısında halkın hep yanında olan örnek bir devlet adamı dürüst ve cesur insan 24 ocak 2001 yılında hain bir silahlı saldırı sonucu hayatını kayıp etmiş 19 yıldır faili meçhul cinayetler arasındadır. Türk Milleti olarak bir düşünelim. Uğur Mumcular Ali Gaffar Okkanlar neden öldürülür. Katilleri niye bulunmaz.? Lütfen bu sorunun cevabını önce kendi vicdanımıza, sonrada sesimizi yükselterek Yüce Türk Milletinin hak, hukuk ve Adaletini koruyan ve korumakla yükümlü Yüce Devletimizin Yargısına soralım. Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas şubesi olarak Katledilişinin 19 yılında sayın Ali Gaffar Okkan’ı saygı ile anıyor. Katilleri nefretle kınıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”diyerek sözlerini sonlandırdı.