Mehmet TIRPAN

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Hayat Ağacı Derneği’nin garibanın, kimsesizin yanında olmaya devam ettiğinin din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan insanlara yardım etmeye devam ettiklerini söyledi.

Tek kriterlerinin yardım talep eden kişinin maddi durumunun iyi olmaması olduğunu kaydeden  Özaydın: “Sivas Belediyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği eşsiz bir kuruluş. Evlerinde yemek yapamayan yaşlılara yemek götürüyoruz. Yaşlıların evlerini haftada bir kesin temizliyoruz. Onlara elimizden gelen her hizmeti veriyoruz. Yaşlılar bizim baş tacımız” dedi.

Hayat Ağacının aynı zamanda maddi durumu iyi olmayan kişilere, engelli insanlara da düzenli olarak yardımlar yaptığını hatırlatan Özaydın: "Gelirleri düşük olan insanlara gıda, et, giyim ve temizlik ürünleri noktasında alışveriş yaptırıyoruz. Kimsesiz ve yemek yapamayan yaşlılara yemek götürüyoruz. Yemek yapma imkânı olmayan kadın veya erkek yaşlı veya engelli insanlara 3 öğün yemek götürüyoruz. Kimsesi olmayan ama emekli maaşı olan kişiye diyoruz ki maaşınız olduğu için ayda 300 TL verirseniz yemeğinizi kapınıza kadar getirelim diyoruz. Onlarda yemek yapamadıkları için seve seve kabul ediyorlar. Yaşlılarımızın evini her hafta temizliyoruz. Bayan arkadaşlarımız onların evlerine giderek temizlik yapıyor. Hastaysa ilaç sıkıntısı varsa yine o kişiye yardımcı oluyoruz. Hasta olan yaşlıları istediklerinde aracımızla hastaneye götürüp muayene ettirip tekrar evine bırakıyoruz. Hayat Ağacı Derneği’nden gerçekten ihtiyaçlı olan kişiler yararlanıyor. Tek kriterimiz kişinin fakir olması. Kişinin mezhebi dini hiç önemli değil. Kışın günde 5 bin ekmek dağıtıyoruz. Yazın bu rakam 3 bine düşüyor. Yaz aylarında insanları işe yönlendiriyoruz. Gençleri Organize Sanayi Bölgelerine yönlendirerek iş sahibi yapıyoruz. Hayat Ağacı sadece gıda dağıtmıyor gençlere iş bulma imkanı sağlıyor ve yol gösteriyoruz. Kimsesiz, engelli, dul, fakir insanlara yardımcı oluyoruz. Sivas’taki kurumlarla ortak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.