YÜKSEL MENEKŞE

Vali Davut Gül, Sivas Hizmet Vakfı’nın 5 Bin Lisans Öğrencisine Burs Kampanyası kapsamında burs yardımında bulunan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve Müftü yardımcılarını makamında kabul etti. Vali Gül, yapılan bağışın bir kurum açısından önemli bir rakam olduğunu ifade ederek, “Allah hayrınızı kabul etsin. Bunu tamamen kendi bütçenizden temin ettiniz. Bu davranışta hem diğer kurumlara örnek olmuş oldu, hem de vatandaşlara örnek olmuş oldu. Din görevlilerimiz, cami cemaatlerini de hayır hizmetlerine yönlendiriyorlar. Burada görüldü ki kendileri de imkânları ölçüsünde bu işin içerisinde yer aldılar. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Geçen yıl 5 bin bursun hedeflendiğini bu yıl da yine 5 bin hedeflerinin olduğunu belirten Gül, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2 bin civarında burs vereceğiz. Geçen yıl da yine müftülüğümüzün, din görevlilerimizin çok önemli katkıları vardı. Neye sahip olduğunuz değil, sahip olduğunuzu neye kullandığınız önemlidir.” diye konuştu.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, burs için bir toplantı yaptıklarını belirterek, İl ve İlçede görev yapan başta din görevlilerimiz olmak üzere, daire personelinin desteğiyle 100 öğrenciye burs katkısı verdiklerini dile getirerek, görevlilerimizin tamamen kendi imkânlarını ortaya koyarak öğrencilere burs katkısında bulunduklarını söyledi. Konuşmaların ardından din görevlilerinden “Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor” kampanyasına katkı olan 120 bin liralık temsili çek Vali Davut Gül’e takdim edildi.