SİVAS (AA) - Sivas'ta, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce müftülüklerde nikah kıyacak personele yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Sivas Müftülüğünde düzenlenen "İl ve İlçe Müftüleri Evlendirme Mevzuatı Eğitim Programı"nda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, nikah kıyma yetkisinin şu an için sadece il ve ilçe müftülerine verildiğini söyledi.

Balkan, müftülerin dışında herhangi birine yetki verilmesinin şu an için söz konusu olmadığını aktararak "Epeyce zamandan bu yana, zaman zaman tartışmalara sebep olsa da hükümetimizin çıkardığı bir kanunla nikah kıyma yetkisi resmiyete dökülmüş oldu. Nikah kıyma yetkisi olan devlet memurları ve görevlilerinin arasına il ve ilçe müftülükleri de bu şekilde dahil edilmiş oldu. Hepimiz için hayırlı olur inşallah." diye konuştu.

Sürecin güzel olacağını düşündüğünü dile getiren Balkan, şunları kaydetti:

"Bizim açımızdan da biraz heyecan verici. Bunun ne şekilde nasıl yapılacağı konusunda da bugün nüfus müdüremiz bize bilgi verecek. Biz de o bilgileri alarak uygulamaya başlamış olacağız. Allah hayırlı, uğurlu etsin. İnşallah vatanımız, milletimiz, memleketimiz, vatandaşımız için hayırlara vesile olur. Biz medeni bir nikah kıyacağız ama çok ufak eklemelerle aslanda bu nikah dini nikahı da kapsayabilecek duruma gelebilir. Muhtemelen dini nikahla resmi nikah birlikte olmuş olur. Bunun haricinde ayrıca bir dini nikah kıyılmasına gerek olacağını düşünmüyorum."

Daha sonra İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ümmügülsüm Arık, nikah kıyma, nikah kıyılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar, nikahı kıyabilecek ya da kıyılamayacak kişiler hakkında müftülük personeline bilgi verdi.

Seminere, Müftü Balkan ile müftü yardımcıları, vaizler, şube müdürleri, birim şefleri ve memurlar katıldı.