MELTEM DUMAN

Covit salgınının artçılarını halan hisseden bir diğer sektör ise balıkçılık oldu. Kapatma sürecinde zor zamanlar geçirdiğini belirten Ömer Babacan, salgın önce biriktirdiği paranın bittiğini şuanda ayakta durmakta zorlandıklarını ifade etti.

Yaklaşık 15 yıldır ki balıkçılığın içerisinde olan aynı zamanda restoran işleten Ömer Babacan, paket servis yaparak kapatma sürecinde tutunduklarını söyledi.

Satışlarının halen oldukça az olduğunu günü dahi kurtaramadıklarının vurgulayan Ömer Babacan, “Pandemi sürecinde olumsuz etkilendik. Ek işiniz yoksa dükkanı kapatmanız kaçınılmaz oluyor. Salgın döneminde halkımızın balığa ilgisi oldukça azaldı. Sadece belli kapasitede elit müşterilerimiz sağlıkları için buraya geldi. Bizlerde kendilerine balık ikramında bulunduk. Salgın sonrası fiyatlarımızda artışa gitmedik. Doktorların önerdiği omega 3 bakımından zengin olan balığın türlerine göre fiyatları değişiyor. Halkın ilgisinin artmasını istiyoruz. Normalleşme ile birlikte 2 aylık sürede çok şükür toparlanmalar oldu. Sivas’ın yerli halkının balığa ilgisinin az olmasına rağmen, gurbetçi ve memur vatandaşlarımızın ilgisi bizi memnun etti” şeklinde konuştu.

Son olarak Babacan, gerek sağlık için gerekse işlerinin açılması için Sivas halkının balık yeme kültürünü arttırmasını umut ettiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.