MEHMET TIRPAN

Sivas Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emin Ertan Temizöz, 2018 yılı içerisinde 2 Tomografi cihazı ile 68 bin 715 çekim yapıldığını, 1 MR cihazı ile de 51 bin 575 çekim yapıldığını söyledi.

2019 yılı içerisinde bu cihazlara ek olarak yeni MR ve Tomografi cihazı ile randevu ve rapor okuma gün sürelerinin azaltıldığına dikkat çeken Başhekim Temizöz, “Yeni MR cihazımızla tüm MR işlemlerini hastanemiz içerisinde gerçekleştireceğiz. Yeni MR cihazımız optik 48 kanallı ve genişliği 70 cm olarak hizmet verecektir. Sivas’ta tek olan Tomografi cihazıyla ise 443 kesit görüntü alabilmektedir. Tüm vücut görüntülemelerinin yanı sıra anjiyografi görüntülerle ve tüm vücut damarlarının görüntülenmesi hızlı bir şekilde yapılabilmektedir” dedi. Halk arasında kansız anjiyografi olarak bilinen işleminde yeni cihaz sayesinde yapılabileceğini aktaran Temizöz, “Daha az doz ile daha hızlı tetkik yapılabilmekte, ayrıca çok ve ince kesitlerle tarama yapabilmektedir. Ayrıca anjiyografi cihazımız da yenilenmiş olup, Şubat ayı içerisinde hizmete başlayacaktır. 2. Anjiyografi cihazının alımı için de gerekli çalışmaları da başlattık. 2018 yılında sağlık personelinin daha kaliteli hizmet sunması adına hastanemizde Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika Programları gerçekleştirilmeye başladı. İlk Sertifika Programı olan Ameliyathane Hemşireliği için eğitimler 21 Ocak’ta başladı. 2019 yılı içerisinde yoğun bakım hemşireliği sertifika programı düzenlenecek olup, program ile sağlık çalışanların daha kaliteli sağlık hizmet sunması sağlanacaktır.2018’de anestezi yoğun bakımında beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Turan Engin Çetin’in organ bağışı organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirerek Çetin’in organlarıyla 3 kişiye umut olmasına katkı sunduk.

Yine hastanemize değer katan Bebek Dostu Hastane unvanını da 2018 yılı içerisinde hastanemize kazandırdık. Bebek Dostu hastane unvanını, Doğum hizmeti verilen hastanelerde gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler almaktadır. 2019 yılında Anne Dostu Hastane kriterlerini de gerçekleştirip, hastanemize bir unvan daha ekleyeceğiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.