Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi’nin daha güvenli hale gelmesi için hızlı geçiş sistemi kurduklarını en kısa sürede sistemin devreye gireceğini söyledi.

1 Eylül’de sistemin devreye girmesini istediklerini ancak kampüs çevresinde yapılan çalışmaların bitmediğini aktaran Alim Yıldız: “Üniversitemize giren araçlar kontrollü bir şekilde girecekler. Hızlı geçiş sistemi ile ilgili ücret talep etmeyeceğiz. Üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Kızılırmak Caddesinde trafik çok yoğun. Burada hız yapanlar var. Akşam saatlerinde motorlarla yarış yapanlar var. Bunun içinde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan trafik ekiplerinden önlem almasını istiyoruz. İl Trafik Komisyonunca hız sınırlaması belirlenir yarış yapan kişilere ceza yazılırsa kazaların önüne geçmiş oluruz” dedi.

Kayseri caddesine üst geçit yaptırmak için ilgili kurumla görüştüklerini aktaran Yıldız: “Tıp Fakültesi Hastanesinin önündeki girişten sadece rink araçları girebilecek. Nizamiyelerimiz hazır. Ancak Cumhuriyet üniversitesi Kayseri yolunda araçlar çok hızlı geçiyor. Üst geçit yapılması noktasında talepte bulunduk. Üniversitemiz yerleşkesi içerisinde ringler başladı. Öğrencileri ringler aracılığıyla fakültelerine götürüyoruz. Öğrencilerimizle de zaman zaman görüşüyoruz bu durumdan memnunlar. Elektrik hattımız Üniversite TOKİ güzergâhından geliyor. Bu bölgede elektrik bakım çalışması yapıldığında veya bir arıza meydana geldiğinde Üniversitemizde elektrikler kesiliyor. Bu hattın doğrudan Üniversiteye gelmesini istiyoruz. ÇEDAŞ Genel Müdürlüğü’nden bu konuda yardım istiyoruz. Yine devamlı Sivas’ın gündeminde olan hızlı tren hattının nerden geçeceği konusunda net bildiğimiz bir bilgi yok.  Yazışmalar yapılıyor. Bize de bu konuda yazılar geliyor hızlı tren hattının geçeceği yerlerin verilmesi hususunda. Fakat bize gelen yazıda hızlı tren hattının dışında kalan arazilerinde istendiğini gördük. Bu konuda net bilgi verilmesini istiyoruz. Hızlı tren hattının devamında Malatya ve Kayseri’ye gidecek bir hat yapılacaksa bu hattın nereden geçeceğini bilmek istiyoruz. Bu konuda Sivas Valisi Davut Gül’ün ilgili kurumlarla bir araya gelinerek görüşülmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.