HANİFE KANAT

Kütahya Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin 100. Yılı anısına, kazanılan zaferin yeni nesillere aktarılması amacıyla Kütahya Valiliğince görevlendirilen ‘Motivasyon Tırı Dumlupınar’ı Anlatıyor’ isimli tır Sivas’a geldi. Atatürk ve Kongre Müzesi’nin bahçesinde çocukları hem bilgilendirip hem de eğlendiren tır ile ilgili Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kudret Armağan bilgi verdi.

Proje kapsamında 5 ili dolaşacaklarını belirten Armağan; “Büyük zaferin 100. yılında verilen mücadeleyi ve mücadele ruhunu öğrencilerimize anlatmak adına yola çıktık. Sivas, Samsun, Amasya, Erzurum, Ankara illerini gezeceğiz, bugün Sivas’tayız. Etkinlik kapsamında çocuklara iletişim-motivasyon etkinlikleri yapıyoruz, oyunlar oynuyoruz, dikkate odaklanma ve beyin egzersizleri çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza, Kütahya Dumlupınar’ı temsil eden hediyeler veriyoruz. Eğitimleri iki öğretmen olarak veriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kütahya Valiliği’nin geliştirdiği Motivasyon Tırı Projesi’nin bir buçuk yılda 12 bin çocuğa ulaştığını söyleyen Armağan; “Motivasyon Tırı Projesi öğrencilere eğitim vermek ve eğlendirmek amacıyla Kütahya Valiliği tarafından geliştirilen bir proje ancak bu yıl Kütahya Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin 100. yılı sebebiyle proje içinde proje geliştirmiş olduk. Amacımızda çocuklarımıza 100 yıl önceki mücadele ruhunu aktarabilmek.” dedi.

Sivas’ın insanlarını çok sıcak bulduklarını aktaran Armağan; “Geldiğimizden beri vatandaşlar sürekli bizimle. Özellikle çocuklar çok ilgi gösterdi, bizlere sürekli sorular sordular. Amcalarımız teyzelerimiz sürekli bizimle ilgilendiler. Biz Sivas’ı ve Sivas’ın insanını çok sevdik.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.