ADNAN HASAN FİŞENK

Sivas İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, Sivas’ta özellikle yan dal branşlarında hekim yetersizliği bulunduğunu, Sağlık Bakanlığı ile eksikliklerin giderilmesi noktasında sürekli talepde bulunduklarını söyledi.

Tuzlugöl Mevkiine yapılması planlanan yeni hastane ve Numune Hastanesinin Ek bloğunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler de veren Sağlık Müdürü Moğulkoç, “Sivas’ın kuzey batısına (Tuzlugöl Mevki) 100-150 yataklı hastane yapılması için ön çalışmalara başlanmıştır. Numune Hastanesi İstasyon Ek Binası’nda 200 Yataklı B grubu bir hastane açılması için çalışmalar yapılmakta olup, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık maliyet çalışması yapılmıştır” dedi.

Son zamanlarda Numune hastanesinde yaşanan kadro sıkıntısına da değinen Moğulkoç, “Sağlık çalışanlarının döner sermaye ve ek gösterge gelirlerinin yetersizliği personel motivasyonunda ve memnuniyetinde düşüşe neden olmakta ve sağlık personellerinin ilimizden ayrılmasında önemli rol oynamaktadır. 4924 Sayılı KHK kapsamında ilimize verilen uzman hekim kadro sayısındaki yetersizlik hekimler arası iş barışını bozmakta, özellikle hekimlerin farklı illere tayin istemesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇAGEM Binasının henüz yapım aşamasında olduğunu ancak 2020 yılı içerisinde çalışmaların tamamlanacağını da aktaran Moğulkoç, “Ülkemiz nüfusu hızla yaşlanmaktadır. İlimize bağlı ilçelerin 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusa oranı yüzde 19,4’tür. ilimize yakın olan Tokat, Yozgat ve Erzincan illerinde de Türkiye ortalamasının üzerinde bir 65 yaş üstü nüfus yoğunluğu vardır. Çok Amaçlı Geriatri Merkezi (ÇAGEM) yaşlanan nüfusa çeşitli olanaklar sunmak için düşünülmüş ve Kalkınma Bakanlığı’nın Cazibe Merkezi İller vizyonu ile desteklediği bir çalışmadır. ÇAGEM ile ilimiz ve çevre illerimiz yaşlı ve engelli hastalarına sağlık ve sosyal hizmetlerin bir arada sunulacağı bir imkan sağlanacaktır. ÇAGEM’de Fizik Tedavi Salonu ve Hidroterapi Havuzları, Hiperbarik Tedavi Ünitesi, Pulmoner Rehabilitasyon Alanı, Refakatçi Oteli, Çocuk ve Yaşlı Kreşi, Poliklinik Alanları ve Hasta Odaları bulunmaktadır” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.