SÜMEYRA DENİZ

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen Kurum kültürü, empati ve etkili iletişim seminerine konuşmacı olarak Cumhuriyet Üniversitesi Gene Sekreter Yardımcısı Alper Duran katıldı. Etkili İletişim ve empatinin anlatıldığı seminere çok sayıda dinleyici katıldı.

Dinleyici olarak 1 kişi dahi katılsa yapmış olduğu hazırlığı aynı şekilde paylaşacağını dile getiren Duran, “Kurumsal kültürü bir tarafa bırakmamın sebebi şuydu evet burada baktığımızda birçok arkadaşımız öğrenci diğerleri de işte bizim dostlarımız. Haliyle bu iletişim dediğimiz içtimali hayat içerisinde bu empati dediğimiz kendini bir başkasının yerine koyabilme manası üzerine bir iki kelam etmenin daha doğru olabileceğine konferansımızın bu anlamda daha etkili olacağı kanaatindeyim” dedi.

Seminerde modern dünya ve bu dünyaya adapte olma veya olamamayı da dile getiren Duran, “Şimdi biz belli bir dünya içerisindeyiz bu dünya modern dünya bunu kabul ederiz bu modern dünyadan kastımız nedir. Biz şu topraklarda İslam’ı tercih etmiş bir milletiz. Bu topraklarda bizim kendimizden kaynaklanmayan bir Türkiye toplumu oluşmuş bu toplumun içerisinde muhtelif ırklarda insanlar var ama bir Türkiyeli olma durumu var yani siz yurt dışına gittiğiniz vakit göreceksiniz içeride bizim gibi şucu bucu bu tür şeylere kimsenin takıldığı yok. Bir Türkiyeli olma mevzusuna millet takılmakta bizim bu modern dünya içerisinde dört dörtlük yaşayabilmemiz için yeterli ve düzgün bir ortam yoktur öncelikle bunu bilmemiz lazım. Bize ait olmayan bir ortam var bu bize ait olmayan ortamla da alakalı sürekli bizi bir yere ittiren bir yere yönlendiren bir dünya var.  Biz şu modern toplum içerisinde bir şeye benzemek istiyoruz ama bir yandan da onu bırakıp kendimiz gibi olmaya çalışıyoruz. Ama bir yandan da onu da olamıyoruz bu gibi durumlar da ortaya çıkmış oluyor. Yani biz bu etkili iletişim içerisinde önce kendimizle sonra ailemizle sonra dostlarımızla sonra muhtelif 3. kişilerle iletişimimizi hangi daire içinde yapacağız bu önemli yani biz inancımız itikadımız geleneklerimiz göreneklerimiz adetlerimize göre mi bir iletişim yoksa modern dünyanın bize dikte ettiği bir iletişim mi bu tercih arasında bir sıkıntı var haliyle bu tip programlar anlatılırken özellikle kurumsal kültür kurumsal kimlik birbirlerinin devamıdır ifadelerine yer verdi.