Mehmet TIRPAN

Sağlık Bakanlığı tarafından koordine edilen Yaşama yol ver medya kampanyası kapsamında İl Merkezi ve köylerdeki İlkokul 3. sınıf öğrencilerine 112 ve acil durumlar hakkında sunum eşliğinde bilinçlendirme eğitimleri verilerek ambulans tanıtımları yapıldı.

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sivas merkez ve köylerdeki İlkokulu öğrencilerine 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi tarafından ilkokul öğrencilerine 112 Acil Sağlık Hizmetleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan eğitime öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Eğitimde öğrencilere 112’yi nasıl arayacakları, 112’nin hangi durumlarda aranması gerektiği, 112’yi aradıklarında hangi bilgileri aktarmaları gerektiği, olay yerine ambulans gelene kadar nelerin yapılması veya yapılmaması gerektiği gibi konular teorik ve pratik olarak anlatıldı.

Eğitim verilen çocuklara özellikle 112 acil çağrı hattının gereksiz meşgul edilmemesi ve ambulansın trafikte geçiş önceliğine özen gösterilmesi gerektiği anlatıldı.

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü gelecek günlerde de toplumda 112 bilincinin artırılması amacıyla başta okullar olmak üzere değişik kurumlarda eğitim ve tanıtım faaliyetlerine devam edecek.