HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Pandemi sürecinde bir yılı aşkın süredir dükkanları kapalı olan esnafların sorunlarının yer aldığı mektubu Sivas milletvekillerine gönderdiğini söyledi.

Esnafların çaresiz olduğunu aktaran Köksal, “Esnaf ve sanatkarların sorunlarına bir nebze de olsa çara olması amacıyla Sivas milletvekillerine özellikle bu süreçte çok mağdur olan kahveci, kafeci, eğlence yerleri, kantinci, elektronik oyun salonlarında faaliyet gösteren  esnafının sorunlarıyla ilgili mektup göndererek mağduriyetlerini tekrar dile getirdik” dedi.

Kahvehanelerde oyun olmadığı için esnafların giderlerini karşılayamadıklarını vurgulyan Köksal, “Pandemi öncesi ve sonrasında işyerleri kapalı olan ve bu süreci sıkıntılı geçiren esnaflarımız bankalardan kredi kullanmış, biriken, SSK, Bağkur, vergi, stopaj  borçlarını ödeyememiştir. Esnaflarımızın çoğunluğu kiracı olduğu için kiralarını ödeyememiş ve maalesef dükkanlarına kilit vurma noktasına gelmiştir. Günlük kazancıyla yaşamını idame ettiren ,  yanında çalışanlarının ücretlerini de günlük yevmiye olarak ödeyen bu sektördeki esnaflarımız mevcut koşullar altında zor durumdadır. Sorunlarımızın çözümü için siz değerli milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Saygıdeğer milletvekillerimizin esnafımızın sorunlarının çözümüne destek olmasını  temenni ediyorum” şeklinde konuştu.