YÜKSEL MENEKŞE

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim çalışmalarını sürdürdüğü sırada FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında eşi şehit olan Esma Yılmaz’ın, "Benim kocam şehit oldu. 15 Temmuz'a tiyatro diyenlerle bir arada olmak size yakışmıyor" tepkisiyle karşılaşmıştı. Karamollaoğlu ve yanındakilerin şehit eşine tepki göstermesi ise eleştirilere neden oldu. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği bir açıklama yaparak Karamollaoğlu’nu kınadı. Dernek Başkanı Aysun Biçer yaptığı açıklamada, ‘’İçinde vatan aşkıyla, inançla ve milli iradeyle, ne dokuz aylık kızını, ne de bir yüzü kız bir yüzü gelin olan sevgili eşini gözü bile görmeden, yolda kendisini görmeye gelen abisini beklemeden, 15 Temmuz gecesi darbeci askerleri ikna etmeye koşan ve askeri kılıklı bir albayın ‘Ne duruyorsunuz, indirin şunları’ emriyle göğsünden iki mermiyle vurularak şehadet şerbeti içen henüz 25 yaşında olan şehidimiz İbrahim Yılmaz’dı. O hiç düşünmemişti; birileri çıkıp, ölümüne tiyatro oyunu diyeceklerini.

Birileri çıkıp sevdiğine, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan bilge, inançlı bir parti başkanlığı yapan, empatiden uzak, vücut diliyle aşırı tepkisel davranan, karşısındakini bir hanımefendi, daha da önemlisi bir şehit emaneti olarak hak ettiği anlayışı gösteremeyecek kişilere maruz kalacağını düşünmemişti.

Şehitlerimizin emanetine böyle mi sahip çıkacağız. Şehit eşlerine, bacılarına böyle mi davranacağız? Saadet Partisi genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, göstermiş olduğu bu ölçüsüz ve hoşgörüsüz tepkisi ve yanındaki şahısların davranışları hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Hele ki ajanlık suçlaması hiç akıl karı değildir. Karşısındaki şehit eşinin ruh halini gözetmeden, ‘Aklını yemiş bu kadın’ ifadeleri talihsiz bir açıklamadır. Temel Karamollaoğlu’nu, bu olaydaki tavrını kınıyoruz’’ dedi.