SEYİT ÖMER YILDIZ

İl Müftüsü Yusuf Akkuş yaklaşan Mevlid-i Nebi haftası nedeni ile açıklamalarda bulunarak gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Mevlidi-i Nebinin Peygamberimizin şahsında insanlığın karanlıktan aydınlık bir geleceğe çıkış olduğuna dikkat çeken Müftü Akkuş, “Zira zulmün ve cehaletin yaşandığı; iyiliğin, merhametin, hikmetin kaybolduğu bir dönemde Yüce Rabbimiz tarafından insanlığa en büyük hediye olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (s.a.v) karanlıktan aydınlığa çıkan yolu vahyin ışığında bizlere sunmuştur” dedi.

Gerçekleştirilecek olan etkinliklere vatandaşları davet eden Müftü Akkuş; “2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası için "Peygamberimiz ve Aile" konusunu belirledi. Bu hafta çerçevesinde yapılacak tüm programlara "Peygamberimiz ve Aile" konusu işlenecek. Bugün bireysel, sosyal ya da küresel boyutta yaşanan bütün sıkıntıların ya da güzelliklerin aileyle güçlü bir ilişkisinin olduğu aşikârdır. Daha iyi bir hayat için muhtaç olduğumuz temel değerlerimiz öncelikle ailede hayat bulacak, oradan topluma ve dünyaya huzur katacaktır” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ayrıca İl Müftülüğünce gerçekleştilecek olan "Evliliğe İlk Adım" Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek sloganıyla 3. Dönem halinde yeni evli çiftlere haftada 2 gün olmak kaydıyla 4 hafta süreyle aile eğitim seminerleri verileceğini belirtti.

Son olarak Akkuş mevlid-i Nebi haftası dolayısı ile 12 Kasım saat 13:00’de Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan programa tüm Sivaslıları davet etti.