Mehmet TIRPAN

Mevlana Haftası nedeniyle Mevlana'yı anma ve anlama etkinliği düzenledi. Müftülük Konferans salonunda, hanımlara özel düzenlenen programda konuşan Uzman Vaiz Gönül Taşçı, Mevlana Celaleddin Rumi 13. yüzyılda yaşayan, Anadolu insanına yeni bir ruh kazandırmak için çırpınan bir himmet ehli, bir gönül eri olduğunu söyledi.

Mevlana'nın öğretileri ülkemizde olduğu kadar dünyada da büyük ilgi ve alaka uyandığının altını çizen Taşçı, “Bütün eserlerinde insanlara fazilet ve meziyet yollarını öğreten Mevlana, bu öğütleri öncelikle kendi yaşayışında tatbik etmiş samimi bir insandır. Mevlana’nın bütün hareket ve davranışlarında Kur’an ve sünnet’ den hiç ayrılmadığı görülmektedir” dedi.

Mevlana’nın daima Hz. Peygamberi kendine rehber edindiğini kaydeden Vaiz Taşçı, “Mevlana’nın en belirgin özelliği engin hoşgörüsüdür. Mevlana, dünya malına ve dünya nimetlerine fazla değer vermezdi. Cömertlik konusunda da Hz. Peygamberimizin yolunu izlemiştir. Çocuklara gösterdiği ilgiden, alakadan, Efendimizin yolunu izlemiştir. İnsanları Allah aşkına davet etmiştir” ifadelerini kullandı.

Programa Vaizler, Kur’an Kursu öğreticileri ve çok sayıda bayan katıldı.