Mehmet TIRPAN

Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Mat Merkeze bağlı Armutlu köyündeki yaklaşık 4 km’lik sulama kanalının kullanılmaz halde olduğunu tahrip olan kanalla çevredeki arazilerin sulanamadığını söyledi.

Komisyonlarına havale edilen önerge hakkında araştırma yaptıklarını belirten Ziyaeddin Mat: “Merkez Armutlu Köyünün tahrip olan sulama kanalları hakkındaki önerge ile ilgili komisyonumuz toplanarak bahse konu bölgeye giderek yerinde incelemeler yapmıştır. Mevcut su kanalı kullanılmaz hale gelmiştir” dedi.

Hazırlanan raporun İl Özel İdaresi (Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü)’ne gönderilmesi gerektiğini ifade eden Mat: “Armutlu Köyümüzün sulama kanalı yaklaşık 4 km olup yıllar önce açık kanal olarak yapılmış. Kanal içerisinde yabani otlar, devamlı toprak kaymasından dolayı balçık, bir çok yerde de kanal kırık ve çatlak olduğundan sulama amaçlı kullanılan kanal işlevini yitirmiştir. Su akıntısı olan ana derede yeterince mevsiminde kurak olmasına rağmen su vardır. Kanal uygun olmadığından Armutlu Köyü arazileri sulanamamaktadır. Bu kanalların onanmı yerine buraya kapalı sistem yapılması gerektiğine kanaat getirilmiştir” ifadelerini kullandı.