MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, yapımı devam eden yeni Öğretmenevi binasının Belediye binası olarak kullanılmasının şehre daha faydalı olacağını söyledi.

Sivas’ın geliştiğini ve büyüdüğünü mevcut binanın artık yetersiz kaldığını aktaran Başkan Akgül, “Sivasımız büyüyor. Mevcut belediye binası artık eskidi. Öğretmen evi olarak yapılan binanın Belediye binası olarak kullanılması daha uygun olur diye düşünüyoruz. Aslan yattığı yerden belli olur denilir. Şehrin tüm sorunları ile ilgilenen kurum belediye. Sivaslılara daha rahat ve geniş bir ortamda hizmet vermek adına fikirlerimizin göz önünde bulundurulması daha iyi olur” dedi.

Odalarında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Akgül, “Üyelerimizi gerekli konularda uyarıyoruz. Üyelerimiz farklı konularda sıkıntılar yaşadığında ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek kanuna uygun olarak sıkıntılarının giderilmesini talep ediyoruz. Sorunların çözümü noktasındaki süreci yakından takip ediyoruz. Üyelerimiz ne kadar mutlu olursa bizde o kadar inanın mutlu oluyoruz. Onlar mutsuz olursa bizde mutsuz oluyoruz. Herkese elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Şehrimizi yönetenlerinde aynı duyarlılıkla esnaflara yaklaşması halinde herhangi bir sıkıntı yaşayamayacağımızı düşünüyorum. Esnaflara destek olmalıyız. Sivas’ın ekonomisinin gelişmesi noktasında küçük esnaflarımız da öneli rol alıyor” ifadelerini kullandı.