MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Sivas’ın en büyük sorununun işsizlik ve göç olduğunu, il dışındaki Sivaslıların da işsizlik yüzünden Sivas’tan göç ettiğini söyledi.

İşsizlik ve göç sorununun ortadan kalkması için yeni istihdam alanlarının oluşturulmasının elzem hale geldiğine vurgu yapan Başkan İnce, “Türkiye’nin bir çok ilinde bolca Sivaslı hemşerilerimiz yaşıyor. Bu insanlar şehirlerini sevmediği için değil ekmek kapısı bulamadıkları için göç ediyorlar. Önceliğimiz göç dalgasını durdurmak olmalı. Ama ne yazık ki devletin yanlış politikaları sonucu metropol şehirlere insanları yönlendirme var. Sivas’taki bir çok bölge müdürlükleri kapatılıp merkeze taşınıyor. Diğer çevre Anadolu şehirleri içinde durum aynı” dedi.

Yanlış politikaların uygulandığını tam tersine Anadolu şehirlerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan İnce, “Sivas gibi Anadolu şehirlerin zor güç iş bulan ve geçinmek için sürekli ekonomi ile mücadele etmek zorunda kalan 1 kişi ailesini aldığı ücretle geçindirmek zorunda kalıyor. Çoğu insan aldıkları 1 asgari ücretle 4 kişilik bir ailenin giderlerini karşılamaya çalışıyor. Tabi aldığı ücret yeterli mi asla. İnsanlar açlık sınırının altında yaşıyor. Yani insanlar iş bulmak için ayrı bir çaba gösteriyor evini geçindirmek için ise ayrı bir mücadele veriyor. İkinci bir sıkıntı esnaflar. Hepimizin ticari bütçesi belli. Küçük çapta işletmelerle hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Ne yazık ki kentte yaşayan esnafımız 2 yıldır Pandeminin getirdiği olumsuzluklarla sınav veriyor. Bu durumun yanı sıra 2015 yılından beri ülkemizde günümüze kadar gelen bir kriz de var. Ekonomik krizi 6 yıldır yaşıyoruz ancak son 2 yılı koronaya bağlıyoruz. Yine bu sıkıntıları en çok Anadolu insanı yaşıyor. Şuan Sivas’ın en işlek caddelerindeki dükkanlar kiralık levhaları ile dolu. Bir çok insan işçi çıkarmak zorunda kaldı. Bu insanlarda ister istemez daha büyük şehirlerde daha küçük ücretlerle çalışabilmek adına Sivas’ı terk ediyor” ifadelerini kullandı.