SEYİT ÖMER YILDIZ

Türkiye genelinde 17 günlük kısıtlama ile beraber mesire alanlarıda tamamen sessizliğe bürünürken eski halinden eser kalmadı.

Doğal yaşamın kendi ile başbaşa kaldığı ve özellikle Kardeşler tepesi mesire alanında insanların olmayışı yaban hayvanlarına daha büyük bir alan ve rahatlık getirdi. Alandaki görevlilerin verdiği bilgilere göre; “ Sivas’ın en güzel ve doğal alanı en bol yerlerinden birisi kardeşler tepesi. Geçen yıldan beri mangal yakmak ve piknik yasak olduğu için mesire alanı da gerçek sahiplerine kaldı” dediler.

Önceki yıllarda görülmesi imkansız olan birçok yaban hayvanı artık buralara yuva yapıyor diyen görevliler; “ Eskiden piknik alanında ve kardeşler tepesinin birçok bölgesinde sürekli insan sirkülasyonu olduğu için yaban hayvanları da daha gözden uzak yerlere gidiyorlardı. Ama artık mesire alanını kendilerine yuva yaptılar, bizim onların elinden aldığımız yerlere gerçek sahipleri yeniden dönmeye başladı. Domuzlar buraya yuva yapmışlar her ne kadar korksakta kesinlikle rahatsız etmiyoruz, diğer taraftan yaban tavşanları geçtiğimiz gün yavrulamışlar hatta bir kaç gün önce yavrular anneleriyle beraber dolaşıyorlar sık sık görüyoruz. En ürkek hayvanlardan biri olan tilkiler bile artık burada daha rahat geziyorlar” ifadelerini kullandılar.

İnsanlar olmadığı için doğa daha temiz kalıyor diyen görevliler; “ Pandemiden dolayı şuan insanlar buralara gelemiyorlar. Gelemedikleri içinde önceden olduğu gibi her yerde çöp yığıntıları yok. Sivas Belediyesi’nde görevli temizlik personelleri geçmişte buraları temiz tutmak için gerçekten çok fazla çalışıyorlardı. Her yerde çöp konteynerleri olmasına rağmen sorumsuz birçok kişi çöplerini etrafta bırakıp gidiyorlardı. Şuan her yer tertemiz. Sadece kardeşler mesire alanına çıkan güzergahta yol kenarlarında çöpler var, gerçi araçların park etmesini engellemek için topraklar döküler ara yollar kapatıldı ama insanlar yinede arabada yiyip içtiklerini yine atıyorlar. İlerleyen zamanlarda bu bölge daha da güzel olacak buna inanıyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdılar.