Mehmet TIRPAN

Şarkışla ilçesine bağlı Mescit köyünün ismi “Mescitli” olarak değiştirildi

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 14. Oturumunda Şarkışla ilçesi Mescit köyünün isminin “Mescitli” olarak değiştirilmesi konusu ele alındı. Gündem maddesine ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım, “Merkeze bağlı Mescitli köyümüz. Şarkışla’daki köye de aynı ismi verirsek bu karışıklığa neden olmaz mı?” dedi.

Yıldırım’ın görüşüne destek veren Büyük Birlik Partisi (BBP) Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç ise “Sivas merkeze bağlı bir Gazi köyü var bir de Gazibey köyü var. Yıllarca bu iki köy arasındaki postalar hep karıştırıldı. Buna benzer köy isimleri karışıklıklara neden oluyor. Bu karışıklıkları önleme adına aynı isimleri vermemek gerektiğini düşünüyorum. İl idare kurulu kararını vermiş ama en azından bundan sonrası için dikkatli olmak lazım” dedi.

Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi ve Mescit köyünün ismi “Mescitli” olarak değiştirildi.

Daha sonra Sivas İl Özel İdaresi merkez ve ilçe teşkilatları yatırım ve hizmetlerinin karşılanabilmesi amacıyla 2017 yılı özel idare bütçesinin ilgili tertipleri arasında ödenek aktarımı yapılması konusu da masaya yatırıldı. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün bir milyon 265 bin liralık bütçesi akaryakıt alımında kullanılmak üzere Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne aktarıldı.