Sivas Valisi Davut Gül, gazetemizi ziyaret etti. Vali Gül’ün ziyaretinde gazetemiz genel yayın yönetmeni Kemal Çağlayan ve Sivas Medya Center yönetim kurulu başkanı Nuri Geneş’te hazır bulundu. Sivas’ta basının önemine vurgu yapan Vali Gül “Sivas’a geldiğim günden itibaren gazetenizi çok yakından takip ediyorum.  Doğru ve tarafsız habercilik anlayışınızla Sivas’a büyük hizmetler vermektesiniz. Çalışmalarımızın kamuoyuna aksettirilmesinde vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederim.  12 yıl önce kurulan ve bu güne kadar tarafsız, objektif yayıncılık anlayışından taviz vermeden yoluna devam eden gazetenizi kutlar, başarılı yayın yılları dilerim” ifadelerini kullandı.

SİVASLILARI DEĞERLENDİRMEK GEREK

Coğrafyanın önemli olmadığını  Sivaslıların her yerde olduğunu söyleyen Vali Gül, “Dışarıda olan Sivaslılar içeriden çok fazla. Coğrafyaya çok takılmamak lazım. İstanbul’da Sivaslı varsa Sivas orasıdır. İletişimi sağlamak lazım.  Bizlerden öncekiler de biz de işini yapmaya çalışıyoruz. Millete devlete, görev yapacağız ve mahcup olmadan hizmete devam edeceğiz. Sizlerin önerileri tavsiyeleri bizim için önemli. Basın mensupları ve STK’lar 100 projemize destek versin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TCDD LOJMANLARI İÇİN İMAR TEKLİFİNDE BULUNACAĞIZ

Sivas’ın ekonomik anlamda gelişmesi için bir takım projeleri uygulamaya aldıklarını ifade eden Vali Gül, TCDD Lojmanları konusunda TCDD Genel Müdürü ile bir görüşme yaptıklarını ifade etti. Vali Gül, “Lojmanlarla ilgili bizim niyetimiz Özel idareye geçmesi veya satılmasıydı. Biz de bunu ticari olarak insanlara kiralama veya satma yoluyla ulaştıracaktık. Genel Müdüre gittik, bize dedi ki bu dediğiniz isabetli bir tespit ama bunu biz satalım dediler. Belediye İmarını değiştirsin, konuttan ticari yapıya çevirsin, biz de satalım, çarşı büyüsün dediler. Bizim için işleyiş önemli. Mülkiyetin kime olduğu önemli değil, işlevi önemli. Yapı yıkılmayacak, yerine bir şey yapılmayacak. Esnaflarımız oraya yerleşecek. Süreç öyle kaldı. Pazartesi günü İmar değişikliğini biz önerelim. Bunu birinin teklif etmesi gerekiyor. TCDD lojmanları için ticari olarak başlatılması diye bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDIZ DAĞINDA SON DURUM

Yıldız Dağı’nın devri konusunda son durumu değerlendiren Vali Davut Gül, Yıldız Dağı’nın devri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız Dağı zarar ediyor söylemlerinin doğru bir mantık olmadığını ifade eden Vali Gül, “Yıldız Dağı ticari bir tesis değil. Yıldız Dağı kar veya zarar etti mantığı doğru bir mantık değil. Stadyuma 110 milyon TL para harcandı, stadyum kar mı edecek. Havuz yapıyoruz 25 milyon TL’ye kar mı edecek. Bu tür spor tesisleri, sanat veya kültür merkezleri ticari işletmeler değildir. Hizmet eksenli işletmelerdir. Dolayısıyla evet zarar ediyor. Zaten zarar edeceği ön görülerek bu hizmet yapıldı. İl Özel İdaresi’nin Sivas’ın kültürel zenginliğine katkı sağlamak için harcadığı para olarak düşünmek lazım. Bunun bu haliyle sürdürülebilir olma ihtimali yok” dedi.

ÖZEL SEKTÖRE GEÇECEK

Yıldız Dağı’nın özel sektör olarak hizmet vermesini istediklerini ifade eden Vali Gül, “Dolayısıyla özel sektöre vermek gerekir. Kriterler belirliyoruz. Birincisi Sivaslı bu hizmetten ucuz ve kaliteli bir şekilde yararlanması lazım. Sivaslı gidip orada teleferikten yukarıya 80 TL’ye çıkacaksa bu iş olmaz. İkincisi işletmenin Türkiye’ de veya dünyada kendini kabul ettirmiş işletme olması lazım. Okulda ki kantini ver çalıştıralım mantığında bir tesis değil. Birileriyle görüştük fakat piyasalardan dolayı ertelendi. Orada yatak kapasitesi az. Biz iki şey yapıyoruz. Birincisi yeni tesis yapmak isteyenlere kapımızı açıyoruz. İkincisi ise günü birlik tesisimizi ve idari binamızı otel yapmaya uygun hale getireceğiz. Hiç kimse almazsa mevcut özel idareden aktardığımız kaynağı minimize edecek bir sistem kuracağız. Bu sistem ile 3 milyon zarar ediliyorsa gelecek seneye zarar düşer. Oranın kara geçebilmesi için yolun düzenlenmesi lazım, havalimanı bağlantısının yapılması lazım. Bu işler 2-3 yıl daha sürecek. Yatak kapasitesini artırıp tanıtımı artırarak hizmeti geliştireceğiz. Tokat, Malatya, Yozgat’ta olmayan bir şey ve şans. Bu tesis olmasaydı kayak için Kayseri veya Erzurum gibi şehirleri tercih ediyor olacaktık” şeklinde konuştu.

YOL 400 TRİLYON LİRA

Yol ağları konusunda proje ihalesinin yapıldığını söyleyen, 2017 yılında ise yapım ihalesine çıkılacağının müjdesini veren Vali Gül, “Yolun proje ihalesi yapıldı. 2017 yılı içinde yapım ihalesi gerçekleşecek. Havalimanı, Sıcak Çermik, Yıldız dağı olacak. Burası çok büyük iş. 50 kilometrelik yoldan bahsediyoruz. Bunu ortalaması 400 trilyon para ediyor fakat olacak” dedi.