MELTEM DUMAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Sulakçı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz personeli ile sohbet etti.

Gazete çalışanları ile sohbet eden Sulakçı, “Medya işi zor bir iştir. Özellikle son yıllarda artan girdi maliyetleri olsun ekonomi olsun, hem personel çalışanı hem yayın hayatının sürdürmek önemli bir süreçtir. Bizde medya ile elimizden geldiği kadar iç içe olarak halkın gündemini vatandaşımıza yansıtmak için gayret gösteriyoruz. Siz basın çalışanları da bizlerin fikir ve görüşlerimizi topluma aktarıyorsunuz. Tüm basın çalışanlarına gayretleri ve göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ederiz” dedi.

Salgın sürecinin ardından piyasa da yaşanan fiyat artışlarına ve çiftçilerin sıkıntıları hakkında da bilgiler veren Sulakçı, “Özellikle son zamanlarda yaşanan pandemi, kuraklık gibi etkenlerin ardından tarımda büyük sıkıntı oluştu. Bu olumsuz yansımalar hububat eken çiftçilerimizin yanı sıra şeker pancarı üreticimizi de etkiledi. Baktığımız zaman sahada özellikle şeker pancarı ekimindeki maliyetler çok fazla arttı. Gübre fiyatları aldı başını gitti. Önümüzdeki yıl bir ton şeker pancarının fiyatı bugün bir torba üre gübresi veya DAP gübresi dediğimiz taban gübremizin fiyatı değişken olmaktadır. Maliyet yüksek olması sebebi ile çiftçinin zarar etme riski çok fazla. Yaklaşık bugünün fiyatlarıyla hesaplama yaparsak bir dönüm ekilen şeker pancarının masrafı üç bin TL’yi bulmaktadır. Bu nedenle öngörümüz Sivas’ta şeker pancarında bir düşüş yaşanacağı yönünde. Buda şekerin tadını kaçıracak. Ben sahada yetkililerin her hangi bir önlem aldığını göremiyorum. Çünkü girdi maliyetleri revize edilip iyileştirilmiyor. Dolayısıyla bu maliyetlerle çiftçi tarlasını ekmiyor yada başka bir ürüne dönüyor” şeklinde konuştu

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti  dile getiren gazetemiz Sayfa Sekreteri Melda Geneş ise, İl Başkan Yardımcısı Sulakçı’ya gazete personeli adına teşekkür ederek sıkıntıların kısa sürede geçmesi temennisinde bulundu.