HABER MERKEZİ

İl Genel Meclisi, Temmuz ayı toplantıları sona erdi. İl Genel Meclisinin son oturumunda ilçelerde tespit edilen sorunların giderilmesi ve Meclis ihtisas komisyonlarında istifa nedeniyle boşalan üyelikler için, kalan süreyi tamamlamak üzere yeni üye seçimi yapıldı.

Yatırımların daha sıkı takip edilmesi ve izlenmesi noktasında da yeni bir komisyon kurmak adına karar alan Meclis üyeleri ayrıca su ihtiyacı olan köylerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere memba tahsisi yapılmasını kararlaştırdı.

Oldukça yoğun geçen toplantıda Sivas Merkeze bağlı Uzuntepe Mahallesinin idari bağlığının, bağlı olduğu birimden ayrılarak Merkez İlçeye bağlanması ve müstakil köy olması oy çokluğu ile kabul edildi. Yıldızeli ilçesine bağlı Sarıyar köyü idari bağlığının, bağlı olduğu birimden ayrılarak Sivas Merkez ilçeye bağlanması teklifi red edildi. Gölova ilçesi Aydoğdu köyüne bağlı Kayadollu mezrasının idari bağlığının, ana köyden ayrılarak müstakil köy olmasına karar verildi. Ayrıca Özel İdaresi 2020 yılı bütçesinin ihtiyaç duyulan tertipleri arasında ödenek aktarımı yapılmasına karar verildi. Özel İdarenin 2020 yılı yatırım programına ek olarak Osmanlı Zanaatkarlar Çarşısı yapımı, Sivas Hamam Müzesi restorasyon yapımı ve teşhir tanzim mal alımı, Sivas Ozanlar Müzesi yapımı ve Sivas Tarihi Hükümet Konağı binasının bodrum/zemin katının kent müzesine dönüştürülmesi projeleri eklendi.