Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının 10 oturumu hararetli geçti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyeleri Sadık Güller, Mehmet Aydın son zamanlarda mazota yapılan zamları, özelleştirmeleri ve ekonominin geldiği noktayı dile getirdi. AK Partili İl Genel Meclis üyeleri Fikret Yıldırım ve Bayram Sevim’de yapılan eleştirilerin yersiz ve asılsız olduğunu savundu.

İlk olarak gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Sadık Güller, “Buraya çıkan arkadaşımız güzel şeyler konuşmaya çalışıyor da herhalde yaşadığı bölgeden haberi yok. Cumhuriyet döneminde kurulan KİT’leri parsel parsel sattınız. Doymadınız mı daha?” dedi.

Ülke ekonomisinin her geçen gün geriye gittiğini savunan Güller: “Büyümeden bahsediyorsunuz, dünya ülkeleriyle yarıştığınızı söylüyorsunuz ama dönüyorsunuz cumhuriyetin kazanımlarından bahsetmiyorsunuz. Anıtkabir’in yolunu bilmiyordunuz. Sonradan öğrenmeye çalışıyorsunuz. Divriği’ye eşeklerle gidiliyordu diyor, yol yoktu diyorsunuz. Onu da yapmayın beyefendi. Babanızın kesesinden yol yapmıyorsunuz. Bu ülkenin vergileriyle yapıyorsunuz. Bu ülkede barajları kimlere peşkeş çektiniz? İstanbul’u 16 yıldır yönetiyorsunuz. Betonlaşmadan bahsediyorsunuz, siluetten bahsediyorsunuz. Nurettin Sözen döneminde bir tane Sabancı’nın centeri vardı. Oysa şimdi betondan geçilmiyor? Şimdi 8-9 belediye başkanını görevden aldınız. En sonra Balıkesir’in belediye başkanı ‘tehdit ediliyorum, baskı altındayım’ dedi. Hani demokrasi? Adalet bize kalkınma size. Böyle bir şey var mı? Bugün Sivas’ı yönetiyorsunuz. Cumhuriyet dönemi Sivas’ın nüfusu ile bugünün nüfusu arasında ne kadar fark var? Bunu çözmek için ne yapıyorsunuz? İşsizlik rakamları almış yürümüş. Bunların büyük bir çoğunluğu üniversite mezunu. Bunlarla mı gurur duyuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

ÜRETEN TÜRKİYE’Yİ TÜKETEN TÜRKİYE’YE ÇEVİRMİŞSİNİZ

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanı Fikret Yıldırım ise, “Biz bu memlekette sadece yol yapmıyoruz. Size kalırsa biz yol, köprü, havaalanı ve şehir hastanelerini yapmayalım. Hiçbir şey yapmayalım. Eskiden olduğu gibi geri kalan ülkeler gibi yaşayıp gidelim anlayışı güdüyorsunuz” dedi.

Türkiye’de 1960 yıllarında arabalar uçaklar yapıldığını hatırlatan Yıldırım:” Üreten bir Türkiye’yi tüketen bir Türkiye’ye çevirmişsiniz. Biz şimdi Türkiye’de üretmeye çalışıyoruz. Bu milletin gücüne sığınarak millete hizmet etmeye ve büyümeye devam edeceğiz. İkinci bir husus Anıtkabir’in yolunu yeni öğrendiniz diyorsunuz. Atatürk sadece CHP’nin midir? Sırf CHP’nin sevdiği bir liderdir. Sadece CHP’lilere has bir lider midir? merak ediyorum.  Yalandan gözyaşı dökmek ya da 2 dakikalık saygı duruşunda bulunmak mı demek. Her seferinde Atatürk üzerinden özellikle AK Parti eleştirilmek isteniyor. Atatürk ne CHP’nin ne AK Partinin nede başka bir partinin değil Atatürk Türkiye’nin yetiştirdiği bir lider. Kurtuluş Savasında öncülük eden Atatürk cumhuriyeti kurmuş ve saygıyla anılan bir lider. Atatürk ilk olarak CHP’yi kurmuş ya bugün olsa o lider bu CHP’yi kabul etmez.  Atatürk’ün ilkelerinden bir tanesi devletçilik sizde devletçilik var mı? Özelleştirmeye karşı çıkıp duruyorsunuz özelleştirme sizin iktidar olduğunuz dönemlerde de vardı. Özelleştirmede sadece sizin bir mazeretiniz var zarar ediyordu özelleştirdik. Biz ise özelleştirdiğimiz yerleri yatırıma dönüştürüyoruz.

İNSANLARI İNİM İNİM İNLETTİNİZ

Yıldırım’ın ardından söz alan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Bayram Sevim ise, “Akaryakıta gelen zam meclis gündeminde. 2002 yılından bugüne kadar akaryakıt fiyatları yüzde 60 artmış olabilir. Ancak geçtiğimiz yıllarda iktidar olduğunuz dönemde insanları inim inim inlettiniz. 2002 yılından önce bu ülkeyi kimler yönetmişti bir bakın” dedi.

Türkiye ekonomisinin oldukça iyi durumda olduğunu vurgulayan Sevim: “Bulunduğum bölgede sabah insanlar erken saatlerde kalkar ilçeye gelen tek minibüsle merkeze gidip tek aynı minibüsle dönmesinin şansı yoktu. Şimdi ise herkesin altında araba var. Aracına binip istediği vakit merkeze gidip alışverişini yapıyor. Yine çiftçilikle uğraşan kişiler bir mibzeri 10 kişi ortak alıyordu. 1 köyde yaşayan insanlar arasında para toplayıp 1 traktörü köy adına alıyordu. Şimdi ise insanlara desteklemelerde traktör ve tarımda kullanılmak üzere ekipmanlar veriliyor. Ülkemize sahip çıkalım. AK Parti iktidarında her şey güllük gülistanlık. Yüzde 51 oy alan AK Parti vatandaşına hizmet ediyor etmeye de devam edecek” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.