Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisinde Büyük Birlik Partisi Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç ve AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım arasında Bakan polemiği yaşandı. Geçtiğimiz günlerde BBP İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bulunmaz hint kumaşı gibi söylemlerde bulunmasına tepki gösteren Yıldırım: “Mecliste görev yapan bir arkadaşımız yaptığı basın toplantısında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bulunmaz hint kumaşı gibi kelimelerle hitap edildi. Açıklamada söylenen cümlenin sehven ve kastını aşan bir cümle olduğuna inanıyorum. Bakanımızın Sivas’a yaptığı hizmetler görmezden gelinemez” dedi.

Yıldırım’ın ardından söz alan Büyük Birlik Partisi İl Genel Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç ise, “Olabilir insanın ağzından cümle çıkar ama onu farklı değerlendirmenin, farklı yorumlamanın bir anlamı yok. Ben bu konuda hata yaptıysam özür dilemesini bilecek kadar erdeme sahip bir insanım. Ama yapmadığım bir şeyle de kendimi savunacak, iddia edebilecek kadar da seviyesiz değilim. 35 yıldır tanıdığım bir insana da hakaret edebilecek kadar da seviyem düşmez. Bunu da çok net söylüyorum. Ancak yapılmayan şeyler için her türlü eleştiriyi yapmak hakkımdır diye düşünüyorum” dedi.

Esas amacının bütçe görüşülmesi yapıldığı şu günlerde İl Özel İdaresinin bütçesinin artırılması noktasında olduğunu vurgulayan Kulmaç: “2018 yılı bütçesini yapıyoruz. Bu bütçeyi yaparken de Sivas İl Özel İdaresinin 135 milyon lira bütçesi var. Henüz bu bütçeler bize gelmedi. Yani hangi kalemlerde ne var. Şimdi burada sadece söylenen 2018 alt yapı su, yol, kanalizasyon gibi yatırımlarıyla ilgili ayrılan rakam 21 milyon. Dün 28 milyon lira harcayıp bugün hala problemini çözemediğimiz bugün köylü vatandaşlarımızın, vatandaşlarımızın gelip problemlerini anlattı bir yerde 2018 yılında 21 milyon lira ile neyi çözeceğimizi düşünerek bir basın açıklamasında bulundum. Bu basın açıklamasında bulunurken, kamunun ve devletin şuanda Sivas’a 2017 yılı itibariyle 350 milyon lira harcadığı bir yerde, eski okullarımızın pırıl pırıl yeni okullar yapıldığı bu noktada Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a teşekkür etmiş olayım. Ancak şu ifadede bulundum. Dedim ki 21 milyon lira ile biz bu işlerin altından kalkamayız. Bu şehirden seçilmiş milletvekilleri hatta dil sürtüşmesiyle döndüm maksadını aşan bir ifadede bulundum. Bazen övmesini de bileceğiz yermesini de bileceğiz. Şuanda söylüyorum evet Sivas’ta milli eğitim yatırımları olarak, okullar olarak gelen paradan dolayı da teşekkür ederim. Daha çoğunu beklerim bir muhalefet olarak. Ama ben devlet yatırımlarının dışında özel idaremize de 21 milyon değil de 56 milyon, 66 milyon, 160 milyon alt yapıya harcayacağımız kaynağı bulmamız lazım. Bunun için seçilmişler bundan sorumludur dedim. Bunu söylerken de belki ağızdan maksadı aşmış bir cümleyi böyle sayın basın zaman zaman yapar cımbızla çeker bir tanesini manşete koyar” ifadelerini kullandı.