SEYİT ÖMER YILDIZ

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının ikinci birleşimine Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ve Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek konuk oldu.

Toplantıda il olarak kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek; “Buradaki meclis üyelerimizin bir tek görevi var, özellikle meclis üyelerimizin kendi seçildikleri bölgelere hizmeti nasıl taşıyacakları. Köylerimizin dertlerini nasıl çözeceklerinin peşindeler. Onun için en önemli görev meclis üyelerimiz şahısları adına değil köy ve ilçelerde ki ihtiyaçları yaptırmanın derdindeler. İl özel idaremiz de aynı şekilde bu sorunlara destek vererek çözüm sunmalıdırlar. Ayrım yapmadan hangi partiden olursa olsun. Tek derdimiz Sivas’ımızı geliştirebilmek, büyütmek”dedi.

Sivas’ın daha fazla gelişmesi adına gayret gözterdiklerini aktaran Özyürek ; “Sivas’a hizmete edeceğiz ve hakettiği yere getirene kadar mücadele edeceğiz. Bugün Sivas’ta ki yatırımlarımıza bakıyoruz bu gerçeklerden kimse kaçamaz, burda bişeyler anlatarak birbirimizi kandıramayız. Ne yapmamız lazım hep birlikte el birliği yapmamız lazım. Birbirimize destek olacağız, bu destek kimin için Sivas için, ilçeler, köyler, vatandaşlarımız, üniversiteyi bitiren gençlerimiz için mücadele edeceğiz. En önemlisi de özel teşvik yasasını altıncı bölgeyi getireceğiz ve istihdamın önünü açacağız”ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise; “Bayramın üçüncü günü Ulaş ve Kangal ilçelerimizdeki bazı köylerimizde meydana gelen dolu felati yaşandı. Bizlerde köylerimizi ziyaret ettik, orada çifçilerimizle bir araya geldik ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Bizler durumu Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye ilettik hasar tespik çalışmaları tamamlandıktan sonra devletimizin tüm imkanları ile zarar gören çiftçilerimizin yanında olacağız” dedi.

Ekinci; “ 2002- 2020 yılları arasında Özel idare ve  köydes bütçelerinden toplamda 798 milyon 889 bin lira bir kaynak aktarmışız. Yeter mi yetmez, çünkü Sivas Türkiye’nin yerleşim birimi bakımından birinci ili. Ama ne yazık ki köylerimizde ki nüfusumuz az olduğu için genel bütçeden gelen ödeneklerimizde düşük kalıyor. Biliyorsunuz pandemi nedeniyle ekonomik tedbirler uygulanıyor ancak Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Köydes’in bütçeleri 1 lira dahi kesilmesin artırılarak devam etsin talimatı oldu” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İl genel meclisinde toplantının kalan kısmı meclis üyeleri tarafından Ekinci ve Özyürek’e soru ve cevapları ile devam etti.