Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisi Aralık ayı meclis toplantılarının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Ferhat Ünsal başkanlığında start alan oturuma Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler bölümü öğrencileri de katıldı. Ek gündem maddelerinin görüşüldüğü oturumda Sivas İl Özel İdaresi merkez ve ilçe teşkilatları yatırım ve hizmetlerinin karşılanabilmesi için 2017 bütçesinin ilgili tertipleri arasında ödenek aktarımı yapılması hususu masaya yatırıldı. Oy çokluğu ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün bütçesinden İmranlı, Suşehri ve Yıldızeli özel idarelerinin bütçelerine ödenek aktarıldı.

Ayrıca dünkü oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmiş olan, merkez Kolluca ile Kızılca köyleri arasındaki arazi yolunun İl Özel İdaresi 2. derece yol ağına alınması hakkındaki önergede de gündeme geldi. Konuya ilişkin hazırladıkları rapor hakkında meclis üyelerini bilgilendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mustafa Yüzüak, “Merkez Kolluca ile Kızılca köyleri arasındaki arazi yolunun 4 Eylül Barajı’nın yapımı nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Söz konusu bölgede; Kolluca, 4 Eylül, Bademkaya, Kızılca, Tokuş, Çatalkaya, Karabalçık, Onbaşılar, Başıbüyük ve Beypınarı köyleri bulunmakta ve köylerde yaklaşık 2 bin 500 nüfus yaşamaktadır” dedi.

Köyler arasındaki ulaşımın kesilmesiyle mağduriyetler yaşandığını vurgulayan Yüzüak; “Kolluca ve Kızılca köylerimiz arasında mevcut bir arazi yolu bulunmaktadır. Yaklaşık 12 kilometre olan bu yolun yapılması halinde müracaat eden köylerin Sivas ile irtibatı 40 kilometre kısalacağı gibi  bölge köyleri arasındaki irtibatı da tekrar sağlayacaktır. Sonuç olarak; söz konusu yolun yol ağına alınması gerekli görülmekle birlikte konunun değerlendirilmek üzere İl Özel İdaresine Yol Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesi mütalaa edilmiştir” ifadelerini kullandı.