Mehmet TIRPAN

Yerel Parlamento Şubat ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ocak Ayında alınan kararların özetlerinin okunmasının ardından Şubat ayında görüşülerek karara bağlanması gereken konular el alındı. Meclis Başkanı Sedat Özata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Özel İdaresi’ne ait misafirhane ve sıcak çermik mevkiinde bulunan sosyal konutların 2018 yılı konaklama bedelleri belirlendi. 2017 yılında İl Özel İdaresine ait misafirhanenin Kurum içi personele günlük ücret 17 TL iken 1 TL zam yapılarak 18 TL’ye çıkarıldı. Kurum dışında olan ve İl Özel İdaresi’ne ait tesislerden faydalanmak isteyen vatandaşlar ise misafirhanede 36 TL’ye Sıcak Çermikte bulunan tesiste ise kurum içi personel günlük 55 TL’ye konaklayabilecek. Kurum dışı kişiler ise 80 TL bedelle konaklama yapabilecek. Konuya ilişkin söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup başkanvekili Sadık Güller, Misafirhane ve Sıcak Çermik’te bulunan konutların oldukça kötü durumda olduğunu söyledi.

Sivas’a toplantılara katılmak üzere geldiklerini ve en az 1 hafta boyunca misafirhanede kaldıklarının altını çizen Güller, “Konakladığımız yerler konaklamaya elverişli değil. Sosyal donattılar anlamında tesisin içinde hiçbir şey yok. Odaların çoğunda tuvalet ve banyo yok” dedi.

Orada kalanların insan olduğunun hatırlanması gerektiğini kaydeden Güller, “Fiyat önemli değil ancak odalarda televizyon bile yok. İnsanların oturup vakit geçireceği yerler yok. O tesis İl Özel İdaresi’ne ait. Misafirhane’nin daha yaşanabilir bir alana dönüştürülmesi gerekiyor. Konuyla ilgili sadece benin değil oldukça fazla arkadaşımız şikâyetçi. Bazı odalar çit kişilik bazıları 4-5 kişilik. Odalar ihtiyaçlarımızı karşılamadığı gibi oda sayısı da yetersiz. Orada dışardan gelen misafirlerde oluyor. Gece lavabo ihtiyacımız olsa alt katlara inmek zorunda kalıyoruz. Gece konaklamaya gelen kişiler odada kalan ve uyuyan kişileri rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partili Meclis üyeleri de Sadık Güller’e destek verdi. Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata misafirhanedeki sıkıntıların giderilmesi ve sosyal donatıların yapılması için ilgili komisyona araştırma görevi verdi. İlgili komisyon eksiklikleri tespit edecek ve bütçe ayrılarak yaşanan sıkıntılar ortadan kaldırılacak.