MEHMET TIRPAN

İl Genel Meclisi toplantıları sona erdi. Meclisin son oturumunda Gemerek İlçe Stadyumu’nun soyunma ve dinlenme odalarının bakım ve onarım durumu  ve İl Özel İdaresi’nin 2021 yılı bütçe kesin hesabı konuları görüşüldü.

İlk olarak Gemerek ilçe stadyumundaki eksiklikler hakkında meclis üyelerine bilgiler veren İl Genel Meclis Üyesi Faruk Gülhan, bölgeye giderek incelemelerde bulunduklarını soyunma ve dinlenme odalarının çok bakımsız olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Kullanıma elverişli olmayan alanların tamirat gerektirdiğinin altını çizen Meclis Üyesi Gülhan, “Stadyumun giyinme ve dinlenme odalarının bakımın yapılması elzemdir. Aynı zamanda stadyumun ısıtma problemleri de vardır. Sıcak su kaynağı olan güneş enerji sisteminin olmadığı ve yeni bir gün beş enerji sisteminin yapılması da uygun olacaktır. Sonuç olarak araştırılmak üzere Eğitim ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Gençlik ve Spor Komisyonu’na havale edilen konunun değerlendirilmek üzere İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım İnşaat Müdürülüğü’ne, Gençlik Spor ve İl Müdürülüğü’ne gönderilmesi komisyonlarımıza uygun görülmüştür.” dedi.

“HATA VEYA NOKSANLIĞIN OLMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR”

İl Özel İdaresi 2021 yılı kesin bütçe hesabı konusunda da meclis üyelerine bilgi veren Ak Parti Şarkışla İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yılmaz ise, 2021 yılı bütçe kesin hesabının komisyonlarınca incelendiğini ve konuya ilişkin rapor hazırladıklarını söyledi.

2021 Kesin bütçe hesabındaki hareketler hakkında bilgiler veren Yılmaz, “Gelirler toplamı 592 milyon 120 bin 400 TL. Giderler toplamı 667 milyon 536 bin 337 TL 74 kuruştur. Yıl içerisinde kullanılmayan 1 milyon 205 bin 179 TL’dir. 2022 yılına devreden ödenek 107 milyon 918 bin 638 TL’dir. 2021 yılında emanet ve bütçe emaneti hesabına alınan 34 milyon 499 bin 016 TL’dir. Devreden banka hesabı 49 milyon 621 bin 833 TL’dir. Devreden ödenek artı emanetler toplamı ise 142 milyon 417 bin 699 TL. Yapılan iş ve işlemlerin yasa ve yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapıldığı defter kayıtları ve belgelerle mutabakatları sağlanmıştır. Yapılan incelemelerde herhangi hata ve noksanlığın bulunmadığı anlaşılmıştır. 2021 kesin bütçe hesabı tanzim olduğu gibi İl Genel Meclisi’ne sunulmak üzere uygun görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Raporların okunmasının ardından önümüzdeki ay görüşülecek ek gündem maddeleri okunarak oylamaya sunuldu.