MELTEM DUMAN

İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunarak meclis üyelerine gündem dışı söz verildi.

Kadına yönelik şiddetin tüm Dünya ülkelerinde görülen evrensel  sorunlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Hakan Akkaş, “Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre; bir saatlik İl Genel Meclisi toplantısı süresince dünyada 11 tane kadın öldürülüyor. Yarınki toplantımıza kadar ise 246 kadın öldürülmüş olacak. On binlerce kadın ise şiddete maruz kalıyor.  Bu sosyal bir hastalıktır. Katillerin %57’si işsiz veya eğitimsiz. %86’sının ilk suçu. Büyük bir çoğunluğunun sebebi ise kıskançlık. Ülkemizde %20-25 oranında azalma var. Ancak 1 tane kadın dahi öldürülüyorsa bu çoktur. Kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

“KADINA ŞİDDETE KARŞIYIZ”

İl Genel Meclis Üyesi Semra Temurbaş Mavibulut, ise gündem dışı söz alarak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kadınların toplumumuzdaki önemine değinen Temurbaş Mavibulut , “Ben yıllarca kadın hareketinde bulunan biriydim. Kadına şiddete kesinlikle karşıyım. Yıllarca adalet için çalıştık yıllarca bizi anlayın diye ama şunu fark ettim biz Türk kadınları olarak diğer toplumdaki kadınlara göre yaradılış formatımız daha farklı. Biz Türk kadınına her türlü eleştiri yaptık. Ama maalesef şuan şunu net söyleyebilirim. Sadece erkeklerimizi iyileştirdik” ifadelerine yer verdi.

“KADINLAR BİZLERE EMANET”

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bekir Tanyıldız ise, “Kadına yönelik her türlü şiddete karşıyız. Kadınların bizlere Allah’ın birer emaneti olduğunu düşünür ve ona göre davranırız. Bugün partimizin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in doğum günü huzurlarınızda kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepinize saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Sadık Güller’in de konuşmasının ardından günün anısına İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, İl Meclis Üyesi Semra Temurbaş’a ve Gazetemizin muhabiri Meltem Duman’a çiçek takdimi yaparak oturumu kapattı.