Sivas'ta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde görevli öğretmen ve usta öğreticiler yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında bayramda da maske üretimini sürdürdü.

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, maske üretimi yapan öğretmen ve usta öğreticileri ziyaret ederek Ramazan Bayramlarını tebrik etti.

Öğretmen ve usta öğreticilere vefakar davranışlarından dolayı teşekkür eden Savaşçı, “Bayram gününde ailenize ve sevdiklerinize ayıracağınız zamandan feragat ederek burada halkımızın sağlığı için maske dikiyorsunuz. Bu yapmış olduğunuz fedakarlık takdire şayandır." dedi.

Sivas’ta koronavirüs vaka sayısının az olduğunu belirten Savaşçı, "Bu süreçte öğretmen ve usta öğreticilerimiz tarafından üretilen ve ücretsiz olarak dağıttığımız maskelerin payı oldukça büyüktür. İnsanların sizlerin maskeleri sayesinde hastalıktan korunduklarını bilmek oldukça mutluluk verici.” diye konuştu.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, Savaşçı'yı telefonla arayarak öğretmen ve usta öğreticilere teşekkür etti. (AA)