SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ın merkezinde yer alan mahallelerden biri olan Gökçebostan mahalesinde ikamet eden kişilerin çöplerden topladıkları geri dönüşümleri evlerinin önünce biriktirmesi nedeniyle mahalle sakinlerini virüs korkusu sardı.

Bölgede çoğalan kemirgen ve asalak hayvanların taşıyıcı olabileceğini iddia eden mahalle sakinleri bölgede ekmeğini çöpten çıkaran vatandaşlarla ilgili çalışma başlatılması gerektiğini, atık malzemeler toplayarak geçimini sağlayan kişilerin rencide edilmeden bölgede yaşanan kirliliğin ortadan kaldırılmasını talep etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gökçebostan Mahallesi Muhtarı Fatih Temel; “ Bu sorun aslında sadece bizim mahallemizin değil bütün Sivas’ın problemi. Kağıt toplayıcıları diye tabir ettiğimiz kişiler sürekli topladıkları kağıtları bahçelerine ya da mahallede boş buldukları alanlara biriktiriyorlar. mahalle halkı bu durumdan oldukça rahatsız” dedi.

BİR DÜZENLEME GETİRİLMELİ

Biz tabi o insanların ekmek parası kazanmalarına bişey demiyoruz diyen Muhtar Fatih Temel “ Ancak bu duruma yetkililerin bir düzenleme getirmesi gerek. Sağlık açısından çünkü oldukça riskli bir durum, mahalle sakinleri sürekli şikayetçiler zaten. Çocuklarını bu yüzden dışarı çıkaramıyorlar. Atıkların istiflendiği alanlarda mahalleli kötü kokudan ve fareler olduğundan şikayetçiler”ifadelerini kullandı.

YETKİLERİ ARIYORUZ UYARIP GERİ GİDİYORLAR

Muhtar Fatih Temel; “ Mahalle sakinlerinden şikayet geldikçe Sivas belediyesini, zabıtayı ve Çevre Sağlık Müdürlüğünü arıyoruz ekipleri geliyorlar bakıyorlar bi uyarı yapıp geri gidiyorlar. Bunlara bir düzenleme yapılmasının iyi olacağını düşünüyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Tüm Dünya’yı sarsan korona virüs salgınında her geçen önlemlerden, hijyenden bahsedilirken şehrin her çöpünü karıştırarak geri dönüşüm malzemeleri toplayan dolayısı ile olası bir virüsü ordan oraya taşıma ihtimali yüksek bu duruma şuana kadar yetkililer tarafından her hangi bir önlem alınmaması, alındı ise de halen bir değişiklik yaşanmamış olması da akıllara soru işareti bırakıyor. İnsan sağlığının en çok risk altında olduğu bu dönemde yetkililerin konuya ilişkin neler yapacağı şimdiden kamuoyunda bir merak oluşturdu.