Mehmet TIRPAN

Sivas Doğa Sporları Kulübü ve Karainci Camii Derneği Gençlik Kolları Derneği’nin ortaklaşa başlattığı “Madde Bağımlılığına Hayır” projesi çocukları madde bağımlısı olan ailelere umut ışığı oldu.

Madde Bağımlılarına yönelik başlatılan proje kapsamında Sivas’ı 3 bölgeye ayıran gönüllüler her hafta bir parkta çadır kurarak geceleri de orada konaklayacak ve parklarda alkol alan veya madde bağımlısı olan kişilerle irtibata geçerek onları topluma kazandırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Doğa Sporları Kulübü Başkanı Osman Çakır, Sivas Doğa Sporları Kulübü olarak gündemde olan madde bağımlılarının topluma kazandırılması amacıyla proje hazırladıklarını ve projeyi ilk olarak Selimiye Kültür parkında hayata geçirdiklerini söyledi.

Sivas’ı 3 bölgeye ayırdıklarını har bölgedeki 7 parkta bir gün çadır kuracaklarını aktaran Çakır: “İlk etkinliğimizi Yeni Mahalle mevkiinde bulunan Selimiye Kültür Parkında başlattık. Çadırlarımızı kurduk. İnsanlara madde bağımlılığını anlatacağız ve bağımlı olan kişileri topluma kazandıracağız” dedi.

Madde bağımlısı olan gençlerin genellikle parklarda rastlanıldığını ifade eden Çakır: “Madde bağımlısı gençlerle daha çok mahallelerde ve parklarda iletişime geçeceğimizi düşünerek bu etkinliği düzenledik. Etkinliğimizi gücümüzün yettiği sürece devam ettireceğiz. İlk gün olmasın rağmen aileler ve bağımlılıktan kurtulmak isteyen gençler bizimle bağlantı kurdu. Aileler çadırlara gelerek çocuklarının madde bağımlısı olduğunu, kendine zarar verdiğini söylüyorlar. Ne olur çocuğumu bu illetten kurtarın diye taleplerde bulunuyorlar. İnşallah hep birlikte olumlu yönde mesafe kaydedeceğiz” ifadelerini kullandı.

YETERKİ SİZ KURTULMAK İSTEYİN

Karainci Camii Müezzin kayyumu Efendi Tek ise, “Sivas Doğa Sporları Kulübü ile daha önce çeşitli etkinlikler yaptık. Yine kulübün madde bağımlılarına yönelik yaptığı çalışmayı duydum ve kendisine Karainci Camii Gençlik Kolları Derneği ve Sivas Müftülüğü Madde Bağımlılığı koordinatörü olarak destek vermek istedim” dedi.

Sivas Valisi Davut Gül’e projelerini destekleyerek gerekli izini verdiği için teşekkür eden ve geçtiğimiz günlerde madde bağımlılarını topluma kazandırmak adın gece gündüz gayret eden Efendi Tek: “Yaz aylarında parklarda genellikle ailelerle dolup taşıyor. Ancak kış aylarında parklar boşalıyor ve boşalan yerleri kimlerin doldurduğunu hepimiz biliyoruz. Parklara gelen madde bağımlısı kardeşlerimize bizler size yardımcı olmak için buradayız, sizin için varız yeter ki siz kurtulmak isteyin elimizden gelen herşeyi yapıyoruz diyeceğiz. Madde bağımlısı gençlere Devlet ve millet olarak her türlü yanınızdayız mesajını verip onlarla iletişime geçme çabasındayız. Bu konuda bazı ailelerden talepler aldık. Allah sağlık verdikçe bütün semt parklarında olacağız. O bölgelerdeki kardeşlerimizle sohbet ortamı oluşturacağız. İnsan vücuduna zarar veren madde kullananlar zaten kendilerine verdikleri zararı biliyorlar. Fakat biz sizinle beraberiz sizin vereceğiniz sağlıklı kararın yanındayız sizi destekliyoruz diyeceğiz. Sivas’ta AMATEM açıldı. Tedavi merkezinde her konuda yardımcı olunuyor. Yeter ki madde bağımlısı kardeşlerimiz ben kurtulmak istiyorum desinler” ifadelerini kullandı.