YÜKSEL MENEKŞE

Başkan Sami Aydın idaresindeki Belediye, yıllardır atıl vaziyette kalan Kardeşler Ormanı’nı verimli hale getirmek ve insanların doğayla iç içe vakit geçirebilmelerine imkân sağlamak adına önemli bir projeye imza atarak, “Macera Parkı Projesi”ni hayata geçirmişti. Kardeşler Ormanı projesi içerisinde yer alacak ve Sivas’a farklı bir soluk katacak olan “Macera Parkı Projesi” için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile protokol imzalandı. Protokol ile birlikte macera parkının 1 milyon 605 bin lira olan bütçesinin 401 bin 474 lirası ajans tarafından karşılanacak.

Proje hakkında açıklama yapan Başkan Sami Aydın, “Önümüzdeki süreçte Kardeşler Ormanı’nı şehrimize yeni bir mesire alanı olarak kazandırmak istiyoruz. 200 dönümlük bir alanı Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan talep ettik ve belediyemize tahsis edildi. Ön çalışmalarımızı tamamlayarak bakanlığa sunduk. Bunların birisi de macera parkı… Bu projeyle alakalı yakın zamanda ihalemizi gerçekleştireceğiz. 1 milyon 605 bin lira olan bütçenin 401 bin 474 lirası ajans tarafından karşılanacak.” ifadelerini kullandı.

Yapımına başlanan ve tüm hızıyla devam eden projenin şekillendiğini duyuran Başkan Aydın, ‘’Maceraya hazır olun. Söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Kardeşler Ormanındaki Macera Parkı şekillenmeye başladı’’ dedi.