MELTEM DUMAN

Çocukların ve gençlerin merakla beklediği ve pandemiden dolayı yaklaşık 1,5 yıldır kapalı olan Lunapark sonunda hizmete açıldı. 1 Temmuzda kalkan yasaklar ile birlikte normalle sürecine girilirken eğlence mekanları dolup taşıyor.  

Bu kapsamda Yenişehir Bölgesinde faaliyet gösteren Lunapark, yeniden hizmete açılırken 7 den 70’e herkesin stresini atmasına vesile oluyor. Akşamları adeta çocukların ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği Lunaparkta hem çocuklar hem de gençler uzun süren yasakların verdiği stresi eğlenerek atıyor.

Hijyen kurallarına oldukça dikkat edilen Lunapark görevlileri ilk olarak vatandaşların ateşlerini ölçerek oyun alanına alınıyor. Daha sonra her bir eğlence aracı tek tek görevlilerce dezenfekte edilerek halkın hizmetine sunuluyor.

Gondoldan, çarpışan araçlara, atlı karıncadan dönme dolabına kadar bütün eğlence araçları bulunan Lunapark çocukların ve gençlerin ilgi odağı oldu. Lunaparkın açılmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten çocuklar, uzun bir süredir evde bunaldıklarını, yasakların bitmesiyle birlikte Lunaparkta streslerini bir nebzede olsa attıklarını kaydettiler.

Bilet almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, günün yorgunluklarını eğlence araçlarında hem gülerek hem de yüksek sesle bağırarak atmanın huzurunu yaşadı.

Lunapark işletme yöneticisi Durmuş Güvenç, Pandemi de yaşadıkları o zorlukların ardından yasakların kalkmasıyla birlikte tekrar açılan lunaparka ilginin yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sivas’a bu güzel yaz akşamlarında hizmet vermekten dolayı gurur duyduklarını dile getiren Güvenç, Pandemi de yaşadıkları sorunların hat safhaya çıktığını 1 Temmuzda kalkan yasaklar ile birlikte eğlence mekanlarında vatandaşla tekrar buluşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Yaşanılan ekonomik sıkıntıların normalleşme süreci ile birlikte en kısa zamanda atlatılacağına inandığını vurgulayan Güvenç, “Yasakların kalkmasıyla parkımıza gösterilen büyük ilgiden dolayı çok memnunuz. Yaklaşık 1,5 yıldır süren pandemiden dolayı vatandaşlarımız evlerinden çıkamaz hale geldi. Artık onlarında gönül rahatlığı ile eğlenebilecekleri tesisimizi 1 Temmuzdan itibaren açtık. Gerek dezenfekte gerekse hijyenik olarak halkımızın sağlığı konusunda her türlü tedbirimizi aldık. Önceliğimiz halkımızın sağlığıdır. Vatandaşlarımız eğlence mekanımıza gönül rahatlığı ile gelebilirler. Şuan ilgiden dolayı mutluyuz. Sivas halkından beklediğimiz ilgiyi görüyoruz. Sivas halkına teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Sivaslılara elimizden geldiği kadarıyla en iyi hizmeti sunacağız” ifadelerini kullandı.