Lokantalara lahmacun denetimi

Türk Standartları Enstitüsü tarafından lahmacuna getirilen standart ile kıyma oranında artış sağlanacak

Lokantalara lahmacun denetimi
Türk Standartları Enstitüsü tarafından lahmacuna getirilen standart ile kıyma oranında artış sağlanacak. Sivas’ta uygulamanın başlayacağı, standarta uymayan işletmelere ise 14 bin 700 TL ceza kesileceği öğrenildi.   Suat Duman   Türk mutfağının önemli lezzetlerinden lahmacundaki kıyma oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı. Türkiye genelinde tüketicilerin şikayetleri üzerine TSE, lahmacundaki protein değeriyle ilgili düzenleme yapıldığını kaydetti. Bu kapsamda lahmacundaki protein oranının da yüzde 4'ten 6'ya yükseldi. Sivas’ta da yoğun bir şekilde hem lokantalarda hem fırınlarda yapılan lahmacunun artık vatandaşların soğan ve baharat karışımı yerine kırmızı eti bol lahmacun yemesinin önü açıldı. TSE'nin düzenlemesiyle lahmacunda et oranının yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarmasıyla "bol soğanlı az kıymalı lahmacun" devri de kapanmış oldu. Yeni standart ile bol soğan ve yeşillikle yapılan lahmacunların yerini kıyması bol lahmacunlar aldı. Sivas’ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapacağı denetimlerde, standartların altında üretim yapan işletmelere 14 bin 700 lira ceza kesilecek. Düzenleme çerçevesinde, lahmacundaki protein oranı yüzde 4'ten yüzde 6'ya yükselecek. Bu durum karşısında fırın ve lokantalar kafasına göre lahmacun yapamayacak.  
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2016, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER