HABER MERKEZİ

Sivas'taki lise öğrencilerine yönelik, "Diriliş Nesli Evlad-ı Fatihanın İzinde" adlı okuma projesi başlatıldı.

Sivas Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimde Diriliş Derneği ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve proje Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce destekleniyor.

Projenin tanıtım toplantısı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Ahmet Başkal, dernek yöneticileri, lise müdürleri ve proje koordinatörleri katıldı.

Proje hakkında katılımcılara bilgi veren Eğitimde Diriliş Derneği Başkanı Fahrettin Yılmaz, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Sivas Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi'nin proje ortağı olduğunu dile getirerek, Bosna'da yaşanan zulmü Aliya Izzetbegoviç’in Türk halkına yazdığı mektuptan alıntılar yaparak anlattı. Neden Aliya’yı merkeze aldıklarını anlattı.

Projenin ortağı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, haftalık okuma saatleri planlandığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmasını hedefliyoruz. Proje çalışmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ise, belediye olarak gençlere yönelik anlamlı her projeyi desteklediklerini belirterek lise gençliğine yönelip onlar üzerine odaklanmak gerektiğini söyledi.

Ecdadın ayak izlerini takip etmenin önemine dikkat çeken Duman; "Aliya İzzetbegoviç, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Balkan toprakları Evlad-ı Fatihan'dır demiş ve emanet etmiştir. Bir insanı buradan alıp Bosna'ya götürmeye yetecek şu ifadesi çok önemlidir, Tabuta konmuş dahi olsa, toprağa gömülmedikçe tek umudumuz Türklerdir." şeklinde konuştu.

Proje hakkında sunum yapan koordinatör Kamil Koç da, Aliya İzzetbegoviç'i merkeze aldıklarını ifade ederek, "İslam Deklarasyonu, Doğu-Batı Arasında İslam ve Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç kitaplarını 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıttık. 7 ay devam edecek proje ile her ay bir kitap tahlili yapacağız. Sonrasında okuma bilgi yarışması yapılarak 1. olan öğrenciye 2000 TL, 2. olan öğrenciye 1000 TL ve 3. olan öğrenciye ise 500 TL ödül verilecektir." dedi.

Yarışmada ilk 10'a giren öğrenciler ve 5 personel, Sivas Belediyesi'nin katkılarıyla Balkanlar Turuna götürülecek.