MELTEM DUMAN

Kış aylarının gelmesiyle birlikte gribal semptomların baş göstermesiyle sıkça tüketilen C vitamini deposu olan limonlar vatandaşlar tarafından yoğun şekilde tüketilmeye devam ediyor.

Gerek korona gerekse kışa bağlı olarak gelişen soğuk algınlığına iyi gelen limonların şimdilerde tezgahların gözdesi haline geldiğini belirten Seyyar limon satıcısı Abdullah Yıldız, müşterilerinin ilgisinden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Korana virüsü ve solunum yolu rahatsızlığında önemli panzehir işlevi gören limonun vücut bağışıklığının korunmasında önemli olduğunun altını çizen Yıldız, “Limon artık şifa kaynağı olarak kullanılmaya başlandı. Yıllardır yemeklerde kullanılan limon, artık ilaç niyetine tüketilmeye başlanıldığı bugünlerde revaçta. Limona olan talep vatandaşlarımızdan oldukça arttı. Daha önceleri üretilen limonların yarısı iç piyasada tüketiliyordu. Ama artık limon ülkemizde daha fazla tüketiliyor. Limonu sağlığa çok faydalı olduğu, direnci arttırdığı ve sağlığa olan faydasından kaynaklı çok fazla  tüketmeliyiz” dedi.

Soğuk hava şartlarına rağmen ekmeğini kazanmak için mücadele verdiğinin altını çizen esnaf Abdullah Yıldız, “ Esnaf olarak dengesizlik olduğunu düşünüyorum. Piyasa net oturmadığı için insanlar da ne yapacağını şaşırmış durumda.  Çabucak zengin olmak hepsinin gayesi. Bu ekonomik karmaşadan kriz yaratmaya çalışıp vatandaşları soymaya çalışıyor bir kısım esnaf. Biz esnaf olarak bu tip çürük elmalara da karşıyız. Küçük şeylerle mutlu olmaya çalışıyoruz. Yetkililerden özellikle zabıtalardan bizim gibi seyyar esnaflara çok yüklenmemelerini istiyoruz” diye konuştu.