Süper ligde oynadığı müsabakalarda ortaya koyduğu futbollar ve elde ettiği sonuçlarla 16’ıncı haftaya en yakın rakibinin altı puan önünde 33 puanla lider olarak giriş yapan Sivasspor, 16’ıncı hafta müsabakasında deplasmanda Gençlerbirliği’yle karşılaşacak. Karşılaşmaya 3 puan parolasıyla çıkacak kırmızı-beyazlı ekipte teknik direktör Rıza Çalımbay, kendilerini zorlu bir maçın beklediğini bildiklerini söyledi. Takımların artık kendilerine karşı farklı oyun anlayışlarıyla karşılaşmalarda yer alacaklarını dile getiren Çalımbay, ekip olarak maçın zorluk derecesini bildiklerini söyledi. Pazar günü Ankara Eryaman Stadyumu’nda saat 14’de başlayacak müsabakada Halis Özkahya düdük çalacak.

YİĞİDO ANKARA’DA

Süper lig lideri Sivasspor, yarın oynayacağı Gençlerbirliği müsabakası için dün karayolu ile Ankara’ya geçti. Bugün Ankara’da yapacağı antrenmanın ardından yarın oynanacak maçı beklemeye geçecek kırmızı-beyazlı ekipte müsabaka öncesinde morallerin üst seviyede olduğu öğrenildi. Öte yandan kırmızı-beyazlı ekipte teknik heyetin Gençlerbirliği maçında sahaya süreceği 11’de merak ediliyor.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMAYACAK

Süper ligin 16’ıncı haftasında Gençlerbirliği ile Sivasspor arasında yarın Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanacak müsabakada Sivaslı futbol severler ekiplerini yalnız bırakmayacak. İki binin üzerinde taraftarın Eryaman Stadyumunda oynanacak maçta ekiplerini desteklemesinin beklendiği zorlu maça Sivas’tan çok sayıda taraftarın yapılacak organizasyonlarla katılım göstermesi bekleniyor. Öte yandan kırmızı-beyazlı taraftalar ligde oynanan son 2 deplasman maçında takımlarını Kayseri ve Malatya’da yalnız bırakmadı.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI ÖNCESİNDE 4 EKSİK

Süper ligin 16’ıncı haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’yle karşılaşacak Sivasspor da, bu müsabaka öncesinde 4 eksik futbolcu bulunuyor. Kırmızı-beyazlı ekipte sakatlıkları devam eden Rybalka ve Hugo Ankara maçı kadrosunda yer almıyor. Bu iki oyuncunun yanı sıra Gençlerbirliği müsabakasında sarı kart cezalısı Fatih Aksoy ve Emre Kılınç’ta yer almayacak.

3 FUTBOLCU SARI KART SINIRINDA

Süper lig ekiplerinden Sivasspor da, Gençlerbirliği maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Kırmızı-beyazlı ekipte savunma oyuncuları Aaron ve Uğur Çiftçi ile forvet oyuncusu Erdoğan Yeşilyurt zorlu maç öncesinde yiğido da 3 sarı kart sınırında yer alan futbolcular konumunda. Bu 3 oyuncu Gençlerbirliği maçında sarı kart görmeleri durumunda ligde oynanacak Göztepe maçında sarı kart cezalısı olduklarından dolayı forma giyemeyecek.

BAŞKENTTE 25’İNCİ RANDEVU

Süper Ligde Gençlerbirliği ile Sivasspor, 25’inci randevularında karşı karşıya gelecek. Ligde bu sezona kadar oynanan 24 maçta Sivasspor, 11, Gençlerbirliği ise 5 kez sahalardan galip ayrıldı. 7 mücadelenin beraberlikle bittiği oyunlarda kırmızı-beyazlı ekip 30, Gençlerbirliği ise 25 gol attı. Ligde yarın Ankara’da oynanacak müsabakada ortaya çıkacak sonuç merak ediliyor.

GENÇLERDE 9’UNCU İÇ SAHA

Süper ligin 16’ıncı haftasında sahasında Sivassporla karşılaşacak Gençlerbirliği bu maçla birlikte 9’uncu iç saha karşılaşmasına çıkacak. 8 iç saha mücadelesinde 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4’de mağlubiyet elde eden kırmızı-siyahlı ekip bu maçlarda 10 gol attı. Kalesinde 11 gol gördü. Başkent temsilcisi evinde oynadığı 8 maçta 11 puan topladı. Gençlerbirliği ligde 16’ıncı haftaya 17 puanla 12’inci sırada giriş yapıyor.

YİĞİDO DA 8’İNCİ DEPLASMAN

Süper ligin 16’ıncı haftasında deplasmanda Gençlerbirligi’yle karşılaşacak Sivasspor, bu maçla birlikte 8’inci deplasman karşılaşmasında sahada yer alacak. 7 deplasman maçında 3 galibiyet, 2 mağlubiyet eve 2’de beraberlik elde eden kırmızı-beyazlı ekip bu maçlarda 14 gol attı. Kalesinde 9 gol gördü. Sivasspor 7 deplasman maçında 11 puan topladı. Yiğido ligde 16’ıncı haftaya 33 puanla lider olarak giriş yapıyor.